RU
 

У Кривому Розі затримали торговців зброєю

Корреспондент.net,  20 жовтня 2020, 18:35
0
401
У Кривому Розі затримали торговців зброєю
Фото: СБУ
Затримано торговців зброєю в Кривому Розі

Зловмисники належали до так званих "Зборів корінних народів землі російської "Віче Русі", яке пропагує сепаратистські ідеї.

 
У Кривому Розі СБУ спільно з Нацполіцією викрили організаторів міжрегіональної угруповання, що продавало зброю і боєприпаси. Про це повідомляє прес-центр СБУ.
 
СБУ встановила, що фігуранти також входили в одне з громадських об'єднань, яке курується з Росії.
 
За попередньою версією слідства, організатори групи, двоє місцевих жителів, займалися приведенням в бойовий стан стартових пістолетів, одержуваних оптовими партіями від своїх спільників із різних регіонів країни.
 
Для переробки і зберігання зброї фігуранти використовували власне житло і гараж, де була обладнана майстерня з "модернізації" зброї.
 
Готову продукцію зловмисники реалізовували в закритих інтернет-групах і на спеціалізованих сайтах.
 
Правоохоронці вилучили 50 одиниць зброї, велику кількість бойових патронів і запасних частин до зброї, гранати, глушники та спеціальне обладнання.
 
Також в організаторів групи виявлені документальні матеріали щодо їх участі в діяльності так званих "Зборів корінних народів землі російської "Віче Русі", яке пропагує сепаратистські ідеї в збиток територіальної цілісності України.
 
За оперативною інформацією, іноземні куратори організації могли використовувати "втемну" представників організації для проведення екстремістських акцій під час виборів до органів місцевого самоврядування.
 
 
Раніше СБУ затримала злочинне угруповання, яке в домашніх умовах виготовляло вибухові пристрої, зброю і боєприпаси, а також продавало частини з них.
 
Також, у Житомирській області Служба безпеки України затримала організатора угруповання, яке виготовляло та збувало зброю представникам кримінальних кіл регіону.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СБУфототорговля оружиемКривой Рогзадержание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі