RU
 

Справа Марківа: сім'я Рокелле хоче від України велику компенсацію

Корреспондент.net,  16 жовтня 2020, 15:19
0
671
Справа Марківа: сім я Рокелле хоче від України велику компенсацію
Фото: mvs.gov.ua
Віталій Марків

Антон Геращенко розповів про хід розгляду апеляції на рішення італійського суду, який засудив українця до 24 років ув'язнення.

 
Родичі загиблого на Донбасі італійського журналіста Андреа Рокелле хочуть отримати від України велику суму компенсації. Про це в п'ятницю, 16 жовтня, розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі Громадського радіо.
 
Він також підкреслив, що вирок першої інстанції, яким Віталію Марківу дали 24 роки, "не підлягає навіть ніякій критиці".
 
"Справа в тому, що у справі Віталія Марківа в італійської прокуратури фактів і доказів його причетності до загибелі італійського журналіста Рокелле просто немає, і вирок першої інстанції, яким дали Віталію 24 роки, просто не підлягає навіть ніякій критиці. Всі правозахисники, які читають вирок, у них волосся стає дибки... він побудований лише на домислах італійських прокурорів", - зазначив Геращенко.
 
Він також повідомив, що судді і присяжні "поводяться нейтрально" і не мають у своїх виступах обвинувального ухилу. Тому, за його словами, є надія, що Апеляційний суд виправить помилку в першій інстанції.
 
Геращенко також розповів про претензії родичів померлого журналіста.
 
"Сім'я Рокелле хоче отримати від України досить велику суму грошей в якості компенсації за загибель їхньої рідної людини, хоча італійські дипломати попереджали італійських громадян, що не треба в 2014 році їхати до Слов'янська, що там йде війна, там люди гинуть. Є спроби звинувачення заявити про те, що нібито італійського журналіста вбили зумисне, - це повна брехня".
 
Як повідомлялося, в Мілані проходить засідання Апеляційного суду у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Італійський суд вже прийняв новий переклад слів Марківа.
 
Як повідомлялося, 12 червня італійський суд засудив нацгвардійця Марківа до 24 років в'язниці за нібито вбивство італійського фотографа на Донбасі.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Италиясуд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі