RU
 

Кабмін запропонував РНБО ввести санкцій через видачу паспортів РФ на Донбасі

Корреспондент.net,  6 жовтня 2020, 13:08
0
81
Кабмін запропонував РНБО ввести санкцій через видачу паспортів РФ на Донбасі
Фото: ruinformer.com
Кабмін запропонував ввести санкції проти РФ через "паспортизацію" на Донбасі

Уряд пропонує ввести персональні санкції та інші обмежувальні заходи проти Росії через незаконну видачу російських паспортів українським громадянам.

Кабінет міністрів вніс на розгляд РНБО пропозицію щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів через видачу Росією своїх паспортів українцям на Донбасі. Про це сказано в розпорядженні уряду у вівторок, 6 жовтня.

"У зв'язку з триваючою збройною агресією Російської Федерації проти України, що привело до порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини території, численних людських жертв, реальних і потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці і суверенітету України, а також систематичних здійснень уповноваженими органами Російської Федерації видачі громадянам України паспортних документів, що порушує принципи і норми міжнародного права, згідно з частиною першою статті 5 закону України "Про санкції" схвалити і внести в місячний термін на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо застосування терміном на три роки персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб за переліком згідно з додатком (для службового користування)", - сказано в розпорядженні уряду.

Документом Мінекономрозвитку, Мін'юсту, МЗС, Фонду держмайна, податковій, митниці, Держприкордонслужбі, Державній міграційній службі, СБУ, Нацбанку та іншим держорганам відповідно до компетенції доручено забезпечити виконання рішення РНБО про застосування персональних санкцій, моніторинг стану виконання такого рішення і його ефективність.

МЗС також зобов'язали після набуття чинності рішення РНБО про застосування санкцій проінформувати компетентні органи ЄС, США та інших держав з метою розгляду ними питання про введення аналогічних обмежувальних заходів.

Раніше сепаратисти стверджували, що паспорти РФ отримали 110 тисяч жителів "ЛНР". Ватажок "ЛНР" заявив, що нібито кожен такий крок "наближає їх до Росії", і "народ Донбасу повертається на історичну батьківщину".

Жителів Донбасу і Криму з паспортом РФ не позбавлятимуть громадянства


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СНБОпаспортКабинет МинистровКабмин Украинысанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі