RU
 

Боррель нагадав Зеленському, що ЄС - не банкомат

Корреспондент.net,  25 вересня 2020, 19:16
0
1571
Боррель нагадав Зеленському, що ЄС - не банкомат
Фото: Пресс-служба президента Украины
На цьому тижні Боррель зустрівся із Зеленським

Кращий спосіб підтримати Україну для Євросоюзу - це допомогти в реформуванні країни, зазначив Жозеп Боррель.

 
Не всі нинішні труднощі в Україні пов'язані з пандемією коронавірусу. Тільки українці власноруч можуть втілити необхідні реформи. Про це глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель написав у своїй статті на сайті Європейської правди.
 
За його словами, ЄС розраховує, що Україна повністю скористається перевагами співпраці в рамках Угоди про асоціацію і глибокої та всеохопної зони вільної торгівлі.
 
 
 
"Як я вже сказав президенту (Зеленському - ред.), ЄС не є благодійною організацією чи банкоматом. Кращий спосіб підтримати Україну для нас - це допомогти в реформуванні країни. Але тільки українці власноруч можуть втілити ці реформи. Кращим способом стабілізувати наш регіон сусідства є стабільна, багата і демократична Україна", - написав Боррель.
 
Він нагадав, що Євросоюз допомагає Україні боротися з коронавірусною кризою, виділивши більше 190 млн євро за ініціативою Команда Європа.
 
"В останні місяці криза, викликана COVID-19, погіршила соціально-економічну ситуацію в Україні, як і в інших країнах світу. У другому кварталі поточного року ВВП України впав на 11,4%. Однак не всі актуальні проблеми в Україні пов'язані з COVID-19", - підкреслив дипломат.
 
Боррель зазначив, що олігархи досі зберігають значний вплив, і, наприклад, вони мають більшість національних телеканалів.
 
"Свобода інформації є киснем демократії, а незалежні медіа мають вирішальне значення в зусиллях України щодо забезпечення сталого інформаційного простору й активного громадянського суспільства", - нагадав він.
 
Раніше повідомлялося, що Боррель заявив про уповільнення реформ в Україні. На зміну "турборежиму" прийшло падіння темпу реформ, а звільнення реформаторів стало тривожним сигналом про готовність протистояти корупції.
 
Нагадаємо, що на цьому тижні Боррель перебував з візитом в Україні. Під час прес-конференції він зазначив, що ситуація навколо Спеціалізованої антикорупційної прокуратури може вплинути на скасування безвізу з Україною, однак це можливо не раніше наступного звіту про дотримання Києвом вимог.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаЕСЕвросоюзреформыВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі