RU
 

Перекриття води в Крим: у Зеленського відповіли на звинувачення

Корреспондент.net,  24 вересня 2020, 11:16
0
1665
Перекриття води в Крим: у Зеленського відповіли на звинувачення
У Зеленського відповіли на звинувачення в перекритті води у Крим

Річка Дніпро не тече територією півострова, а Україна перестала за свої гроші подавати воду в Крим через штучний канал.

Постпред президента в АР Крим Антон Кориневич відповів на звинувачення Росії у "перекритті" річки Дніпро. Про це він написав у Facebook у четвер, 24 вересня.

З боку Росії звучать різні заяви і коментарі щодо того, що хтось не має права "перекривати" річку Дніпро і "позбавляти доступу до води з неї".

"Щодо цього можна сказати наступне. Річка Дніпро вільно тече по території України, Білорусі та Росії. Ніхто не перекривав її русло і доступ до її води для людей, які проживають на території, якою протікає річка Дніпро. Річка Дніпро не тече по території Криму. Україна перекрила не русло річки Дніпро, а перекрила штучне технологічне спорудження (канал), яке розташоване на території України, під юрисдикцією України і фінансується з державного бюджету України. На це Україна має повне право. Жодна інша держава не має права розпоряджатися каналом, це українське спорудження, і тільки Україна може визначати, яким чином його використовувати", - заявив Кориневич.

Нагадаємо, що раніше в Криму ввели нові обмеження водопостачання. Місцева "влада" перевела ще майже 30 населених пунктів на режимне водопостачання або підвезення води.

У МЗС України заявили, що РФ повинна попросити про подачу води до Криму. Поки Росія офіційно не зверталася з проханням почати діалог щодо водопостачання Криму, зазначив Сергій Кислиця.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: КрымводаводоснабжениеВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі