RU
 

Зеленський назвав причину спалахів COVID-19 в Україні

Корреспондент.net,  23 вересня 2020, 13:46
0
455
Зеленський назвав причину спалахів COVID-19 в Україні
Фото: АР
Володимир Зеленський вважає, що його команда оперативно відреагувала на початку пандемії

Український президент дуже сподівається, що вакцину від коронавірусу винайдуть якнайшвидше.

Президент Володимир Зеленський вважає причинами нинішньої важкої ситуації з коронавірусом COVID-19 в Україні втому громадян від вірусної загрози, карантинних обмежень та постійне емоційне напруження.

Про це він сказав в інтерв'ю словацькому економічному виданню Hospodárske noviny, повідомляє прес-служба глави держави в середу, 23 вересня.

"Причини зростання кількості інфікувань в Україні - такі ж, як і в будь-якій країні. Люди втомилися від загрози COVID-19, від карантинних обмежень та постійного емоційного напруження. Люди дуже хочуть повернутися до звичного життя. Найбільше спалахів спровоковано на вечірках, концертах, весіллях, в клубах, під час релігійних обрядів", - зазначив Зеленський.

Він вважає, що на початку пандемії Україна відреагувала дуже оперативно, і за рахунок карантину реально вдалося не допустити великого удару пандемії, як це було в Італії або Іспанії.

Нинішній адаптивний карантин, який діє в країні, дозволяє гнучко реагувати на виклики в тому чи іншому місці, зазначив Зеленський.

"Важливо, щоб вакцину винайшли якнайшвидше і щоб ми всі, працюючи разом і допомагаючи один одному, розробляли загальноєвропейські відповіді на негативні наслідки пандемії", - переконаний президент.

Нагадаємо, за останні 24 години в Україні черговий сплеск коронавірусу - до 3 497 випадків. Одужали 1 769 осіб, але померли 63 пацієнти.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: президентпандемиякарантинВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі