RU
 

Фокін розповів про дзвінки з Донбасу

Корреспондент.net,  18 вересня 2020, 19:42
0
1097
Фокін розповів про дзвінки з Донбасу
Фото: gordonua.com
За словами Фокіна, увійти до складу ТКГ його запросив голова Офісу президента Андрій Єрмак

Представники ОРДЛО дуже хотіли бачити колишнього прем'єра в складі української делегації на переговорах щодо Донбасу.

 
Екс-прем'єр Вітольд Фокін спочатку відмовився увійти до складу української делегації у Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Про це він заявив в ефірі Українського радіо.
 
За словами Фокіна, увійти до складу ТКГ його запросив голова Офісу президента Андрій Єрмак. При цьому колишній прем'єр останні 10 років не спілкувався з главою української делегації, екс-президентом Леонідом Кравчуком.
 
"Мені прийшло запрошення в Офіс президента. Там я побачив Кравчука. Андрій Борисович розповів, що запросив нас, щоб включити до складу ТКГ. Ми зустрілися з Кравчуком і розмовляли 6,5 годин. Зрозуміли, що нам потрібно вийти з глухого кута, у якому опинилася делегація - то була імітація діяльності", - сказав Фокін.
 
Він уточнив, що остаточно погодився увійти в ТКГ після дзвінків з Донбасу - зокрема, з непідконтрольних офіційній українській владі територій.
 
"Визначальним стали дзвінки від знайомих з Донбасу. Одного разу зателефонували хлопці зі Стаханова. Вони дуже просили мене не відмовлятися від цієї пропозиції. Через два тижні я погодився", - повідомив Фокін.
 
Раніше представник окремих районів Донецької області в ТКГ Сергій Гармаш заявив, що скандал навколо заяв заступника глави української делегації в ТКГ Вітольда Фокіна викликаний "непорозумінням".
 
Раніше Фокін в інтерв'ю Радіо Свобода заявив, що допускає повну амністію сепаратистів на Донбасі, а також особливий статус для всієї території Донецької і Луганської областей.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: переговоры
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі