RU
 

У Дрогобичі налагодили виробництво техніки за стандартами НАТО

Корреспондент.net,  9 вересня 2020, 16:43
0
1056
У Дрогобичі налагодили виробництво техніки за стандартами НАТО
Фото: drohobych-rada.gov.ua
Українська армія вперше отримає вітчизняний військовий автокран і військовий екскаватор

Завод автокранів виробляє військові крани й екскаватори, які нічим не поступаються за якістю і потужністю іноземним.

 
У Львівській області відновив роботу Дрогобицький завод автомобільних кранів, на якому виготовляють військову техніку, яка відповідає стандартам НАТО. Це єдине в Україні підприємство з випуску такої продукції, повідомляє міська рада Дрогобича в середу, 9 вересня.
 
 
 
"Після перерви в роботі у Дрогобичі запрацював завод автокранів. Сьогодні тут виробляють військові крани й екскаватори, які нічим не поступаються за якістю і потужністю іноземним. Крім цього, тут ремонтують і модернізують старі крани й екскаватори. Особливістю цього заводу є те, що в Україні таке підприємство єдине, а його продукція відповідає стандартам НАТО", - йдеться в повідомленні.
 
Завод налагодив співпрацю із ЗСУ. Українська армія вперше отримає вітчизняний військовий автокран КТА-25 на шасі КрАЗу і вітчизняний військовий екскаватор ЕОВ4421МУ.
 
Як уточнюють на підприємстві, такий кран споживає менше палива, є більш потужним і простим у керуванні. Його технічні можливості дозволяють ефективно працювати в зоні проведення військових дій. Сучасна вітчизняна техніка не поступається тій, яку виробляють в інших країнах. Істотною перевагою для покупця є і технічне обслуговування.
 
Уже 21 вересня, під час святкування дня міста, у Дрогобичі представлять техніку для огляду жителям міста і гостям.
 
ПАТ Дрогобицький завод автомобільних кранів - одне з найбільших машинобудівних підприємств у західному регіоні України. Спеціалізується на виготовленні вантажопідйомної техніки. Засноване в 1965 році як Дрогобицький автокрановий завод.
 
У 2013 році завод припинив роботу, а потім оголосив про банкрутство. У 2017 році Господарський суд Запорізької області визнав завод банкрутом і призначив процедуру ліквідації. Для відновлення виробництва знадобилися 150 млн гривень інвестицій. Підприємство поступово почало відновлювати роботу з осені 2018 року.
 

 
Напередодні стало відомо, що Миколаївський бронетанковий завод достроково виконав державне замовлення і передав ЗСУ близько 50 броньовиків БРДМ.
 
Також повідомлялося, що ЗСУ отримали нову станцію радіоелектронної боротьби Р-330КВ1М. Вона здатна блокувати роботу більшості сучасних короткохвильових радіостанцій на відстанях в сотні кілометрів.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: армия и вооружениеЛьвовская областьфотокранВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі