RU
 

У Донецькій області горіла старовинна церква

Корреспондент.net,  8 вересня 2020, 17:30
0
665
У Донецькій області горіла старовинна церква
Фото: ГСЧС
Церква знищена вогнем

Свято-Петропавлівська церква - один з найстаріших храмів Горлівської і Слов'янської єпархії УПЦ Московського патріархату.

 
У місті Лиман Донецької області загорілася Свято-Петропавлівська церква середини XIX століття. Про це повідомляє ДСНС у вівторок, 8 вересня.
 
Відзначається, що сьогодні о 13:58 на телефон служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в храмі на вулиці Петропавлівській.
 
"Бійці 21-го Державного пожежно-рятувального загону, які прибули на місце події, з'ясували, що горить Свято-Петропавлівська церква. Рятувальники негайно приступили до гасіння пожежі. З огляду на те, що будівля храму дерев'яна і спостерігалося щільне задимлення, було оголошено підвищений номер виклику №2", - йдеться в повідомленні.
 
До гасіння залучили 33 людини особового складу та дев'ять одиниць техніки. Площа пожежі становила 200 кв. м і швидко поширилася на 600 кв. м.
 
Станом на 16:06 пожежу вдалося локалізувати, а о 17:10 - загасити. Ніхто не постраждав. Але судячи з оприлюднених фотографій, будівля церкви знищена повністю.
 
Свято-Петропавлівська церква - один з найстаріших храмів Горлівської і Слов'янської єпархії УПЦ Московського патріархату. Церква була побудована в 1848 році. До неї на цьому місці з 1700 року стояв старий храм.
 
 
Раніше в селі Лукавці Чернівецької області згоріла дерев'яна церква, побудована в 1898 році. Пожежники не допустили поширення вогню на інші будівлі, розташовані на території храму.
 
Також повідомлялося, що на Закарпатті в місті Іршава згоріла дерев'яна церква Святого Василія Великого.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: церковьфотохрамУПЦ МПхрамыогоньДонецкая областьдонбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі