RU
 

Нардеп Лерос відмовився давати свідчення в ДБР

Корреспондент.net,  8 вересня 2020, 13:27
0
471
Нардеп Лерос відмовився давати свідчення в ДБР
Фото: facebook.com/geo.ya.1
Лерос відвідав ДБР, але свідчення давати відмовився

Виключеного з фракції Слуга народу нардепа викликали на допит у справі про ухилення від сплати податків.

 
Нардеп Гео Лерос відмовився від дачі показань Держбюро розслідувань, куди його викликали на допит в якості свідка у справі про несплату податків. Про це Українським Новинам повідомила прес-служба ДБР.
 
"Він скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції України, і відмовився давати показання і відповідати на питання", - сказали у відомстві.
 
У свою чергу, у юридичній компанії Міллер повідомили, що Лероса допитували як свідка у кримінальній справі щодо ухилення від сплати податків, зборів у великому розмірі.
 
За словами адвоката нардепа Масі Найєма, податкова перевірка, яка б встановила наявність у Лероса неоплачених податкових зобов'язань, не проводилася. Так само не надходило повідомлень-рішень від податкової служби про необхідність сплати заборгованості.
 
Адвокат додав, що, згідно з електронною декларацією, у 2019 році Лерос заробив приблизно 603 тисячі гривень. Тоді як кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків, станом на 2019 рік, починалася з 2,8 мільйона гривень невиплаченого податку.
 
Крім того, за словами Найєма, сплатити податок на доходи фізичних осіб при виплаті зарплати повинно було Управління справами апарату Верховної Ради, яке нараховувало Леросу зарплату і в цьому випадку виступило податковим агентом.

У той же час видання Страна.ua повідомляє, що після обрання народним депутатом Лерос дійсно подав електронну декларацію, з якої стало відомо, що його доходи склали понад 603 тисячі грн. З них 159 тисяч гривень - депутатська заробітна плата, 320 тисяч гривень - дохід від заняття підприємницькою діяльністю.

"При цьому як фізична особа-підприємець Лерос зареєструвався через пару тижнів після перемоги у виборах, а вже за дев'ять днів підприємницьку діяльність призупинив, про що є запис у відкритому реєстрі", - стверджує видання.

Ці 320 тисяч гривень, зароблені за тиждень, складають майже всі офіційні доходи Лероса за його додепутатське життя. Згідно з інформацією податкової, він отримував офіційний дохід тільки в 2008-2009 роках. Це було всього 600 гривень і 45 тисяч гривень страхової виплати.

При цьому, згідно з даними опублікованої декларації, на банківських рахунках Лероса знаходяться більше 316 тисяч гривень, у готівці він задекларував 608 тисяч доларів, 94 тисячі євро, 910 тисяч гривень, 4 тисячі фунтів стерлінгів. Також нардеп володіє 49 одиницями криптовалюти Bitcoin (вартість на сьогоднішній день приблизно 12 тисяч доларів за одиницю) і 356 одиницями Etherium (вартість на сьогоднішній день - 450 доларів за одиницю).

Крім цього, Лерос володіє квартирою в Києві площею 336 кв. м, а також частками у квартирах 42,8 кв. м (50%) і 40,5 кв. м. (30%). У його власності також є спорткар Аudi R8.

Нагадаємо, тиждень тому парламентська фракція Слуга народу виключила Лероса зі своїх лав. У відповідь на це нардеп заявив, що продовжить боротися з владою.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: допрос
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі