RU
 

Профспілка: Міносвіти хоче зменшити зарплати вчителям

Корреспондент.net,  7 вересня 2020, 16:02
0
814
Профспілка: Міносвіти хоче зменшити зарплати вчителям
Фото: picture-alliance/M.Weber
Учителям хочуть скасувати надбавки до зарплати в 10%

Пропонується знизити надбавки за престижність педагогічної праці з 30% до 15% від окладу, у профспілці вважають запропоновані зміни неприпустимими.

 
Міністерство освіти і науки України розробило концепцію реформування оплати праці педагогів, виконання якої призведе до скорочення їхніх зарплат. Про це в понеділок, 7 вересня, повідомила профспілка працівників освіти і науки.
 
 
 
За його даними, документ розроблений без узгодження з представниками вчительської шкільної спільноти і передбачає скасування низки постанов Кабміну про зарплату вчителів.
 
Йдеться про постанови №22 від 22.01.2018 та №36 від 23.01.2019 про підвищення посадових окладів педагогічних працівників на 10% і на 11% - науково-педагогічних працівників.
 
Також Міносвіти пропонує виконувати норму закону Про освіту про найменший оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікації на рівні чотирьох прожиткових мінімумів - тільки за умови фінансової спроможності.
 
Крім того, пропонується знизити надбавки за престижність педагогічної праці з 30% до 15% від окладу. У профспілці вважають запропоновані зміни неприпустимими.
 
"Профспілка вимагає від владних структур недопущення такої реформи оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників і відкликання міністерством концепції реформування оплати праці", - заявили в профспілці.
 
Нагадаємо, якість української освіти назвали низькою 36,4% українців, при цьому 34,2% вважають поліпшення освітньої системи першочерговим завданням.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: образованиешколашкольникиучительминобразования
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі