RU
 

Разумков заявив про неможливість виборів в ОРДЛО

Корреспондент.net,  1 вересня 2020, 17:55
0
319
Разумков заявив про неможливість виборів в ОРДЛО
Фото: rada.gov.ua
Провести вибори в ОРДЛО сьогодні неможливо - Разумков

У регіоні не вдасться провести вибори, які відповідали б українському законодавству, каже спікер Ради.

 
Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що на сьогодні неможливо провести місцеві вибори в ОРДЛО. Про це він сказав на брифінгу у вівторок, 1 вересня.
 
"Я є стовідсотковим прихильником того, що вибори треба проводити за найменшої можливості, якщо це можна зробити, і на всій території нашої держави. Але якщо це не можна зробити, якщо це будуть вибори без виборів, якщо це буде не за українським законодавством, якщо це не волевиявлення, а призначення, то це не вибори. І про це треба відверто говорити. Тому я думаю, що це навряд чи можливо", - сказав Разумков.
 
Він додав, що за чинним законодавством, вибори оголошуються не пізніше, ніж за 90 днів до голосування.
 
"Ми це зробили, відповідну постанову було прийнято, і сьогодні внести в неї зміни - це фактично створити колізію, яку, я не до кінця розумію, як потрібно буде виправляти, так як це може призвести до того, що під сумнів буде поставлено легітимність організації і проведення виборів на всій іншій території нашої держави, тобто там, де вони були оголошені", - резюмував спікер.
 
Нагадаємо, що раніше в Раді створили робочу групу з місцевих виборів на Донбасі. Будь-яких законодавчих ініціатив у цьому питанні поки немає. Більш того, за словами спікера Разумкова, зміна законів у термін, що залишився до виборів, може поставити під загрозу вибори по всій країні.
 
 
 
 
Новости от Корреспондент.net в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: донбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі