RU
 

Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом

Корреспондент.net,  22 серпня 2020, 21:08
0
610
Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом
Фото: Пресс-служба президента Украины
Ердоган запросив Зеленського відвідати Туреччину

Лідери двох країн обговорили низку важливих питань порядку денного, а також двостороннє співробітництво.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з турецьким президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом. Лідери двох країн обговорили низку важливих питань, а також двостороннє співробітництво, повідомляє Офіс президента в суботу, 22 серпня.

Зазначено, що на початку розмови Ердоган привітав Зеленського з встановленням повного і всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі. Український президент, зі свого боку, заявив про відсутність бойових втрат протягом 27 днів.

Зеленський також підняв питання про необхідність продовження роботи в напрямку звільнення утримуваних Росією осіб, в тому числі кримських татар.

"У нас є новий список, куди входить понад 20 кримських татар, яких незаконно утримує Росія. Серед них - батько трирічного хлопчика, який загинув в Криму, Руслан Сулейманов", - повідомив він.

Крім того, лідери держав обговорили хід виконання домовленостей з будівництва автомобільних доріг, а також житла для 500 сімей переселенців з Криму.

Зеленський і Ердоган також говорили про відкриття покладів природного газу на турецькому узбережжі Чорного моря, ситуації з поширенням коронавірусу і розвитку торгово-економічного співробітництва.

Також президенти піднімали питання розвитку практичного співробітництва в сфері безпеки і оборони, в тому числі участь Туреччини в командно-штабних навчаннях Об'єднані зусилля-2020 року, які відбудуться в Україні в кінці вересня.

В кінці розмови Ердоган запросив Зеленського відвідати Туреччину.

Раніше повідомлялося, що влада Туреччини дозволила громадянам України отримувати короткострокові туристичні посвідки на проживання. Також для українців, що перебувають на лікуванні в Туреччині, хочуть спростити візові вимоги.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: УкраинапрезидентТурцияЭрдоганВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі