RU
 

Олена Зеленська розповіла про лікування від COVID

Корреспондент.net,  21 серпня 2020, 18:26
0
1597
Олена Зеленська розповіла про лікування від COVID
Зеленська закликає подумати про інших і дотримуватися обмежень

Перша леді два тижні лікувалася від коронавірусу і тиждень ще була в лікарні з сином. А на повне відновлення пішло більше місяця.

 
Після заяви президента Володимира Зеленського про те, що у його сина був коронавірус, його дружина Олена розповіла, як йшов процес лікування.
 
За її словами, на повне вилікування пішло більше місяця.
 
Спочатку перша леді не мала симптомів, але після позитивного тесту на коронавірус з'явилася температура.
 
"На жаль, особливість цього вірусу в тому, що спочатку людина може не відчувати жодних симптомів, а вже через два-три дні - пневмонія. Зі мною було саме так. Два дні я насолоджувалася переглядом фільмів і читанням книг у порожній квартирі на самоізоляції, а потім - висока температура (під 39,6), комп'ютерна томографія, яка і показала двостороннє запалення легенів. У той же день я вже була в лікарні. Почалися нескінченні крапельниці, таблетки, перелякані очі людей навколо. Загалом моє лікування тривало два тижні. А ще тиждень я залишалася в лікарні з сином, який все ще був "позитивним", - розповідає вона.
 
Син, за її словами, переніс хворобу в легшій формі.
 
Зеленська каже, що у неї досі є антитіла до вірусу, але вона продовжує ходити в масці і дотримуватися обмежень.
 
"Я поборола хворобу і маю антитіла до вірусу, але продовжую носити маску в громадських місцях. Так, можливо, в цьому вже немає необхідності... Але в нашому суспільстві зараз діють особливі правила і нові норми етики. І я надягаю маску з поваги до оточуючих. Тому що так правильно", - написала дружина президента.
 
Вона закликала всіх дотримуватися карантинних обмежень.
 
"Будь ласка, бережіть себе! Не недооцінюйте цю хворобу! Я на власному прикладі відчула, який підступний цей вірус. Я - здорова людина, але все одно було нелегко. А скільки людей не витримали натиску інфекції... Я досі не можу зрозуміти, яка кнопка ліфта або дверна ручка "подарували" мені вірус, досі відчуваю себе винуватою перед близькими, які дуже за мене переживали. Тому благаю - не розслаблюйтеся передчасно! Навіть якщо ви впевнені в силах свого організму, поруч є люди, які, на жаль, можуть не впоратися. Піклуючись про себе, ви піклуєтеся про всіх!" - резюмувала перша леді.
 
Нагадаємо, про захворювання Олени Зеленської на коронавірус стало відомо 12 червня. А 16 червня її госпіталізували з діагнозом Негоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія.
 
30 червня повідомлялося про поліпшення її стану. А 3 липня її виписали з лікарні.
 
Варто відзначити, що тоді у Зеленського повідомляли, що тести на коронавірус у нього і їх дітей дали негативні результати. Але сьогодні він заявив, що хворів також син.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Коронавірус
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
У МОЗ пояснили, чи сформувався в Україні "колективний" імунітет до COVID-19
Коронавірус в Україні: Омікрон витіснив Дельту й Альфу
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: лечение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі