RU
 

ФСБ заявила про затримання учасника "кримськотатарського батальйону"

Корреспондент.net,  19 серпня 2020, 16:58
0
154
ФСБ заявила про затримання учасника  кримськотатарського батальйону
Фото: Скриншот
ФСБ знову затримала в Криму кримського татарина

Кримчанин у 2016 році виїхав на материкову частину України і вступив "в батальйон імені Н. Челебіджихана, створений Лєнуром Іслямовим", стверджують у ФСБ.

 
В анексованому Криму російські силовики затримали жителя Кіровського району, якого підозрюють в участі в "українському націоналістичному батальйоні". Про це повідомляє Крым.Реалии з посиланням на ФСБ РФ у середу, 19 серпня.
 
"Порушено кримінальну справу стосовно жителя Кіровського району Республіки Крим, підозрюваного в участі в діяльності незаконного збройного формування, що діє на території іноземної держави з метою, що суперечать інтересам РФ (ч.2 ст.208 КК Росії). За адресами проживання і реєстрації фігуранта кримінальної справи проведені слідчі дії. Наразі підозрюваного затримали", - йдеться в повідомленні.
 
У ФСБ стверджують, що кримчанин у 2016 році виїхав на материкову частину України і вступив "у батальйон імені Н. Челебіджихана, створений Лєнуром Іслямовим".
 
"У складі незаконного збройного формування в обов'язки підозрюваного входило здійснення охорони розташування батальйону, сприяння українським прикордонникам у спільному патрулюванні прикордонної зони, перевірка громадян та автомобілів на пунктах пропуску. Згодом чоловік повернувся до Криму, але продовжив підтримувати контакти з членами батальйону і свою злочинну діяльність щодо участі в батальйоні", - відзначили в ФСБ.
 
Ім'я та прізвище затриманого не повідомляється.
 
Нагадаємо, в липні в Криму так званий "Чорноморський районний суд" визнав 55-річного місцевого жителя винним в участі в "незаконному збройному формуванні" і засудив його до восьми років колонії.
 
А в січні 2019 року в Криму "суд" на 10 років і 6 місяців позбавив волі місцевого жителя Февзі Саганджі за участь у "батальйоні імені Номана Челебіджихана".
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаКрымские татарыКрымФСБзадержание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі