RU
 

У Керченській протоці затонула бронемашина

Корреспондент.net,  25 липня 2020, 15:59
0
1975
У Керченській протоці затонула бронемашина
Фото: Скриншот
Рятувальники на місці, де затонула бронемашина

Причиною події став вихід машини на відрізок з перепадами глибини в п'яти кілометрах від берега і сильний боковий вітер.

У анексованому Криму затонув один з трьох бронеавтомобілів БРДМ-2 при форсуванні Керченської протоки в рамках акції, присвяченій Керченсько-Ельтігенськоиу десанту 1943 року. Про це сказав представник організаторів Сергій Чернаков, повідомляє Интерфакс в суботу, 25 липня.

За словами співрозмовника, постраждалих немає, екіпаж евакуювали на катер. Прес-секретар громадської організації, яка організувала акцію, Андрій Коннов уточнив, що причиною події став вихід машини на відрізок з перепадами глибини в п'яти кілометрах від берега і сильний боковий вітер.

"Вода почала надходити в БРДМ-2, штатні системи порятунку автомобіля працювали, про що можна судити по відео з місця подій, і викачували воду. Однак вона надходила надто швидко. Завдяки оперативним діям МНС вдалося швидко евакуювати весь екіпаж у кількості п'яти осіб, загрози життю людей не було, тому що поруч знаходився катер", - розповів він.

Після евакуації людей була зроблена спроба врятувати машину, але зупинити надходження води в неї не вдалося.

За запевненням Коннова, загрози розливу палива немає, тому що баки машини герметичні. Вирішується питання про підйом техніки.

Він також уточнив, що інші бронеавтомобілі повернулися на Таманський берег, акція вважається завершеною.

 

Раніше повідомлялося, що броньовик Дозор-Б взяли на озброєння ЗСУ. Українські підприємства зможуть почати серійне виробництва броньованих машин. Це підвищить їх експортний потенціал.

Укроборонпром передав ЗСУ партію танків Т-64


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: КрымКерченский проливвидеобронетехникаКерчьбронемашинаутопился
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі