RU
 

ДСНС попереджає про можливе підтоплення

Корреспондент.net,  19 липня 2020, 21:55
0
386
ДСНС попереджає про можливе підтоплення
Фото: zik.ua
У ДСНС попередили про можливу небезпеку

У деяких регіонах можливе утворення локальних селевих потоків і зсувів занадто вологого ґрунту.

 
Держслужба з надзвичайних ситуацій попередила, що в неділю, 19 липня, ввечері і 20 липня через дощі є ймовірність підняття рівня води в річках західних областей, через що можливі підтоплення. Про це повідомляє прес-служба відомства у неділю, 19 липня.
 
Відзначається, що підтоплення можливі в населених пунктах Закарпаття, а також на сільськогосподарських угіддях на Волині.
 
"Протягом другої половини дня 19 липня і в першій половині ночі 20 липня в місцях проходження сильних злив буде відбуватися: на малих водотоках і в верхів'ях річок Закарпатської області швидке підвищення рівнів води на 0,3-0,8 м, формування значного місцевого та схилового стоку з підтопленням понижених місць, особливо в населених пунктах; утворення локальних селевих потоків і зсувів занадто вологого ґрунту", - йдеться в попередженні.
 
Також наголошується, що 19-20 липня на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) очікується підйом рівнів води на 0,2-1 м, можливий вихід води на окремих ділянках річкових заплав, без подальших негативних наслідків. У разі сильних дощів можливе формування значного місцевого та схилового стоків.
 
Ще 19-20 липня на р. Прип'ять у створі поста Річиця і на р. Стохід у створі поста Любешів (Волинська область) зберігатиметься перевищення позначки затоплення сільгоспугідь, присадибних ділянок в окремих прирічкових населених пунктах Ратнівського та Любешівського районів Волинської області.
 
Потім 20-21 липня, у зв'язку з очікуваними опадами, у басейнах Прута, Сірета очікується зміна гідрологічного режиму з підйомами рівнів води на 0,2-0,7 м.
 
Як відомо, в західному регіоні внаслідок негоди були підтоплені 11 населених пунктів.
 
Також через стихію в червні затопило дороги у Вінницькій області.
 
Новости от Корреспондент.net в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Негода в Україні
На півдні України пройшов "брудний" дощ
В Україні знеструмлення через шквальний вітер
Україну накриє пил із Сахари
Північ Одещини засипало снігом
У Києві рівень води в Дніпрі піднявся до свого абсолютного максимуму
СПЕЦТЕМА: Негода в Україні
ТЕГИ: непогода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі