RU
 

СБУ за шість місяців запобігла шістьом замовним вбивствам

Корреспондент.net,  17 липня 2020, 15:28
0
65
СБУ за шість місяців запобігла шістьом замовним вбивствам
Фото: СБУ
В СБУ відзвітували про роботу за півроку

Крім викриття злочинних угруповань, які здійснювали різні злочини, СБУ запобігла шістьом замовним вбивствам.

 
Служба безпеки України за шість місяців 2020 року викрила діяльність 51 організованого злочинного угруповання, які здійснювали насильницькі, корупційні та інші злочини і запобігла 6 замовним вбивствам. Про це повідомили в прес-центрі СБУ в п'ятницю, 17 липня.
 
 
"209 особам, які були учасниками цих злочинних угруповань, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів. За вчинення злочинів у організованих формах засуджено 21 особу", - йдеться в повідомленні.
 
В СБУ відзвітували, що в Київській області повідомлено про підозру 6-ти членам ОЗУ, які незаконно утримували людей і змусили їх підписати договір позики на 860 тисяч доларів США для відчуження майна.
 
На Дніпропетровщині викрито банду, якою керував начальник Павлоградського відділу поліції. Він разом з підлеглими залякував і катував людей, щоб отримати необхідні свідчення і штучно наростити статистику розкритих злочинів.
 
У Київській області було викрито озброєну банду, до якої входили чинні та колишні правоохоронці. Вони викрадали і незаконно утримували підприємців з IT-галузі і "вибили" з двох осіб 238 тисяч доларів.
 
СБУ також запобігла 6 замовним вбивствам.
 
"Спільно зі спецслужбою Грузії запобігли подвійному вбивству на замовлення на території закавказької країни, яке організували учасники кримінальних кіл з обох держав. У Рівненській області затримано замовника вбивства громадського активіста. Останній публічно виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів у Рівненській і Житомирській областях", - повідомили в СБУ.
 
У відомстві зазначили, що 21 представнику злочинного середовища, в тому числі 11 "злодіям в законі", заборонили в'їзд в Україну.
 
"В цілому за напрямком боротьби з організованою злочинністю за 6 місяців 2020 року матеріалами СБУ розпочато 298 досудових розслідувань, в яких 477 осіб повідомлено про підозру", - відзвітували в СБУ.
 
Нагадаємо, за перше півріччя 2020 року Служба безпеки України запобігла трьом терактам і затримала фігурантів справ.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СБУубийствогруппировкабанда
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі