RU
 

Рада прийняла закон про оборонні закупівлі

Корреспондент.net,  17 липня 2020, 13:59
0
120
Рада прийняла закон про оборонні закупівлі
Фото: Укроборонпром

Парламент розширив сфери застосування закону Про оборонні закупівлі і підвищив механізми захисту інтересів національного виробника.

 
Верховна Рада прийняла законопроект про оборонні закупівлі. На засіданні в п'ятницю, 17 липня, за нього проголосували 276 нардепів.
 
 
Законопроект №2398-д передбачає розширення сфери застосування закону Про оборонні закупівлі в частині поширення його дії на закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для виконання завдань з відсічі збройної агресії і запобігання загрозам державної безпеки, незалежності України, її територіальної цілісності і недоторканності, з боротьби з тероризмом, усунення обставин, що призводить до необхідності введення надзвичайного стану.
 
Крім того, законопроект посилює механізми захисту інтересів національного виробника і національної економіки в цілому.
 
Також передбачена можливість виключно для національних виробників збільшення гранично допустимого рівня рентабельності виконання контрактів при закупівлях без застосування конкурентних процедур.
 
Також законопроект передбачає зміну порядку оскарження процедур закупівлі, що здійснюються під час воєнного стану.
 
Відзначається, що законопроект створює правові та економічні передумови для розвитку конкурентного середовища у сфері оборонних закупівель, підвищення якості товарів, робіт і послуг оборонного призначення для потреб оборони. А також задовольняє основні вимоги законодавства ЄС на рівні основоположних принципів і принципів закупівель.
 
Крім того, Рада 244 голосами прийняла в цілому законопроект №2414-д про внесення змін до Закону Про Службу зовнішньої розвідки про діяльність Служби зовнішньої розвідки України.
 
Раніше сьогодні Рада затвердила адмінреформу, скоротивши кількість районів в Україні з 490 до 138.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: госзакупкиРадаоборонаразведка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі