RU
 

Зеленський вніс до Ради кандидатуру глави НБУ

Корреспондент.net,  15 липня 2020, 22:36
0
2002
Зеленський вніс до Ради кандидатуру глави НБУ
Фото: smebanking.news
Кирила Шевченко завтра можуть призначити главою НБУ

Глава держави пропонує новим керівником Національного банку призначити багаторічного керівника Укргазбанку Кирила Шевченка.

 
Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради постанову про призначення головою Національного банку Кирила Шевченка. Про це в середу, 15 липня, повідомив народний депутат від фракції Голос Ярослав Железняк на своїй сторінці у Facebook.
 
"Завтра на 9:00 засідання Комітету Питання глави НБУ. Як і говорив - К. Шевченко", - написав Железняк.
 
Він також опублікував фотографію порядку денного позачергового засідання комітету з питань фінансів на 9:00 16 липня, де першим пунктом стоїть проект постанови про призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку.
 
Крім того, проект постанови з'явився на сайті Верховної Ради.
 
Кирило Шевченко - багаторічний керівник Укргазбанку. Його прізвище називалося серед імовірних кандидатів на посаду глави НБУ після відставки попереднього керівника Якова Смолія.
 
 
Сьогодні повідомлялося, що на посаду глави НБУ розглядають 9 кандидатів. Кирило Шевченко в списку був серед тих, хто готовий "звузити" незалежність НБУ і пом'якшити монетарну політику на запит Банкової.
 
Відзначимо, напередодні Зеленський провів бесіду із главою МВФ Крісталіною Георгієвою, у якій запевнив, що до 17 липня запропонує парламенту кандидатуру нового глави НБУ.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: НБУНацбанкназначениеВладимир ЗеленскийУкргазбанк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі