RU
 

Херсонщина планує посилитися військовими

Корреспондент.net,  13 липня 2020, 13:00
0
641
Херсонщина планує посилитися військовими
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
Навчання з тероборони на Херсонщині триватимуть місяць

Місцева влада планує збільшити чисельність військових у регіоні. Восени відбудуться масштабні навчання з тероборони.

Влада Херсонської області має намір збільшити кількість військових у регіоні. Про подібні плани розповів губернатор Юрій Гусєв в інтерв’ю Lb.ua, опублікованому в понеділок, 13 липня.

"Ми також працюємо над тим, щоб збільшилася фізичну кількість військовослужбовців Збройних сил України на території нашої області. Сьогодні ми, в тому числі з комунальної власності Херсонської області, передаємо майно для Міноборони - для розміщення додаткових підрозділів Збройних сил", - повідомив він.

Голова ОДА також повідомив, що звернувся в РНБО з пропозицією посилити заходи захисту на півдні України.

"Я звернувся до апарату Ради нацбезпеки і оборони з пропозицією провести окреме закрите засідання РНБО, присвячене комплексу заходів на півдні України щодо посилення спроможностей Збройних сил і можливих викликів, які несуть з собою, в тому числі, ті кліматичні зміни, які сьогодні ставлять під загрозу виживання на півночі Криму через відсутність дніпровської води", - сказав Гусєв.

Крім того, він повідомив, що восени заплановані спільні з естонцями навчання в рамках посилення територіальної оборони.

Гусєв нагадав, що в рамках візиту президента України Володимира Зеленського в Естонію відбулося підписання Декларації про наміри щодо співробітництва в сфері територіальної оборони на Херсонщині між міністерствами оборони країн, після чого почалася підготовка спільного пілотного проекту з тероборони. "Уже восени ми плануємо провести масштабні навчання", - уточнив він.

"Наші навчання триватимуть близько місяця. І ми зараз спільно з Оперативним командуванням Південь і Генштабом ЗСУ визначаємося з конкретних дат з урахуванням тих навчань, які планує провести країна-агресор. Ми будемо залучати і резерв, й інші, необхідні для ефективної тероборони Херсонської області сили і засоби за моделлю Союзу оборони Естонії Кайтселійту", - зазначив Гусєв.

Раніше командувач ВМС України Олексій Неїжпапа заявив, що не відкидаються спроби російських військ прорватися з Криму на південь Херсонської області, щоб дати можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв спростував цю інформацію, а в РФ її назвали "дурістю і нагнітанням істерії".


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: КрымармияХерсонская областьвоенныеУкраинская армияВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі