RU
 

Лісову пожежу на Луганщині обговорили під час засідання ТКГ

Корреспондент.net,  8 липня 2020, 14:09
0
86
Лісову пожежу на Луганщині обговорили під час засідання ТКГ
Фото: Денис Шмыгаль
Україна закликала встановити режим тиші на Луганщині для гасіння лісових пожеж

Керівник Офісу Президента України закликав учасників переговорів домогтися встановлення повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

У середу, 8 липня, розпочалося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з мирного врегулювання на Донбасі. Зустріч триває у форматі відеоконференції, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зазначається, що перед початком засідання ТКГ керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що напередодні в Луганській області поблизу лінії розмежування сил і засобів виникла масштабна лісова пожежа, в результаті якої постраждав населений пункт і загинули люди. Вогнища горіння спостерігаються в лісових масивах поблизу сіл Смолянинове, Капітанове і Воронове.

Зважаючи на небезпеку перекидання полум'я на населені пункти через посилення вітру та спекотної погоди, Андрій Єрмак закликав учасників Тристоронньої контактної групи до забезпечення встановлення повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

"Вважаю, що на черговому засіданні ТКГ варто вкотре предметно розглянути питання встановлення режиму тиші", - сказав Єрмак, наголосивши, що спільним завданням є недопущення нових людських жертв серед мирного населення.

За попередніми даними, в регіоні вигоріло вже п'ять тисяч гектарів лісу. Згоріли десятки будинків, майже 30 осіб госпіталізовано. За попередніми даними, 6 людей загинули.

До гасіння залучено понад 1200 осіб, включаючи військових, а також більш ніж 200 одиниць техніки.

Сьогодні у зв'язку з масштабними лісовими пожежами президент Володимир Зеленський прибув з робочою поїздкою до Луганської області.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Луганская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі