RU
 

У ДПСУ пояснили, чому українців пустили на літак до Греції

Корреспондент.net,  6 липня 2020, 13:43
0
1468
У ДПСУ пояснили, чому українців пустили на літак до Греції
Фото: Госпогранслужба Украины
Українські прикордонники запитують про мету поїздки тільки в іноземців

Прикордонники не контролюють мету виїзду громадян за кордон, адже заборони на виїзд українців немає.

Громадяни України повинні самі вивчати умови в'їзду в країну, в яку вони прямують. А авіаперевізник повинен вивчати, яку категорію громадян перевозить. Про це сказав прес-секретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі РБК-Україна в понеділок, 6 липня.

За його словами, прикордонники не контролюють мету виїзду громадян за кордон, адже заборони на виїзд українців немає. А відповідаючи на уточнююче запитання, чому прикордонники не поцікавилися, чому громадяни їдуть в країну, в яку заборонений в'їзд, він пояснив, що повинні тільки перевіряти документи.

"За законодавством, немає обмежень для виїзду українців. Наші громадяни можуть вільно перетинати кордон, маючи всі необхідні документи. Прикордонники не перевіряють мету виїзду наших громадян за межі України. Це запитують прикордонники тієї країни, в яку їдуть наші громадяни. Українські прикордонники запитують про мету поїздки тільки в іноземців", - пояснив Демченко.

Прикордонники зазначають, що громадяни повинні самі вивчити, чи пропустять їх у країну, в яку вони їдуть відпочивати.

"Громадянам потрібно вивчити умови в'їзду в ту країну, в яку вони прямують. В такому випадку (у ситуації з туристами в Афінах - ред.) також є певна відповідальність і авіаперевізника. Він повинен вивчати категорію громадян, яку перевозить. Чи є підстави в'їзду цієї категорії громадян в ту країну", - сказав він.

Напередодні стало відомо, що в Афінах затримали 17 українців, які прибули двома авіарейсами з Києва. Їх в автозаку відвезли в поліцейський ізолятор на території аеропорту, і розмістили в камерах, в тому числі дітей.

Раніше в понеділок стало відомо, що українці можуть повернутися з Афін на батьківщину вже 7 липня.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ГрецияукраинцыавиакомпанииАфиныавиаперевозкиприкордонний контроль
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі