RU
 

На Київщині зірвана поставка апаратів ШВЛ

Корреспондент.net,  1 липня 2020, 14:20
0
199
На Київщині зірвана поставка апаратів ШВЛ
Фото: prm.ua
У Київській області зірвали поставку апаратів ШВЛ

Апарати ШВЛ повинні були бути доставлені до 25 травня, але їх немає досі. Тепер поліція буде працювати над поверненням понад 10 млн грн передоплати.

У Київській області зірвано постачання апаратів штучної вентиляції легенів, на чому привласнили більш як 10 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Київської ОДА в середу, 1 липня.

Голова Київської ОДА Василь Володін ініціював розслідування неправомірних дій під час держзакупівлі апаратів ШВЛ.

"Голова Київської обласної державної адміністрації ініціював звернення до Національної поліції України, щоб та вжила ефективних заходів щодо повернення 10,5 млн грн. Їх, 100% передоплати, Департамент охорони здоров'я заплатив ТОВ Ліртон Груп 28.04.2020 року за 15 апаратів штучної вентиляції легенів" , - сказано в повідомленні.

Зазначається, що договір уклав колишній керівник Департаменту охорони здоров'я. Апарати ШВЛ повинні були надійти до лікарень області до 25 травня цього року, але постачальник свої зобов'язання не виконав і кошти не повернув. При цьому 4 травня керівника Департаменту звільнили за невідповідність посаді.

Тепер проти екс-чиновника порушено кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем при здійсненні закупівель медобладнання.

Нагадаємо, що раніше чиновники Укрзалізниці шляхом махінацій намагалися вкрасти 10 мільйонів. Чиновники УЗ хотіли закупити програмне забезпечення для компанії за 10 мільйонів, яка його не потребувала.

Також повідомлялося, що поліклініка МВС купила маски, в чотири рази дорожчі від ринкової вартості. Медустанова закупила мільйон масок по 10,5 грн за штуку, тоді як ДП Медичні закупівлі купувало аналогічні маски по 2,8 грн.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: коррупцияКиевская областьаппаратгосзакупкиполицияборьба с коррупциейКоррупция в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі