RU
 

Справу проти бізнесмена Бахматюка закрили

Корреспондент.net,  26 червня 2020, 14:02
0
298
Справу проти бізнесмена Бахматюка закрили
Фото: Latifundist.com
Суд постановив - Офіс генпрокурора справу закрив

За рішенням суду закрито справу стосовно бізнесмена Бахматюка і екс-заступника голови НБУ Писарука.

Офіс генпрокурора на виконання рішення Печерського райсуду Києва закрив кримінальну справу проти бізнесмена Олега Бахматюка і екс-заступника голови Нацбанку Олександра Писарука. Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова у Facebook в п'ятницю, 26 червня.

"25 червня постановою Печерського районного суду міста Києва Офіс генерального прокурора зобов'язали розглянути клопотання про скасування постанови першого заступника генерального прокурора про скасування постанови про припинення кримінального провадження, пов'язаного з VAB банком, і скасувати його. 24 червня повний текст постанови офіційно надійшов в Офіс генерального прокурора. 25 червня Офіс генерального прокурора виконав рішення суду", - написала вона.

Текст рішення суду оприлюднила прес-служба агрохолдингу Укрлендфармінг Бахматюка.

Рішення прокуратури прокоментував і сам Бахматюк.

"Було виконано законне рішення Печерського районного суду Києва, який визнав незаконною постанову колишнього заступника генпрокурора Каська, який з порушенням вимог КПК і порушенням процесуальних термінів відновив давно розслідувану декількома правоохоронними органами та закриту рішеннями судів справу", - сказав він.

"Рішення про закриття цієї справи дає можливість мені, як акціонеру, вести конструктивний діалог з Фондом гарантування вкладів. Наступний крок має зробити Спеціалізована антикорупційна прокуратура, яка зобов'язана скасувати всі процесуальні дії, які були зроблені на підставі сфабрикованої справи, адже справа закрита, і такі слідчі дії є незаконними", - додав він.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року Олега Бахматюка оголосили в розшук. Його підозрюють у причетності до розкрадання 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту НБУ, виданого в 2014 році VAB Банку. Незабаром після виділення коштів банк був визнаний неплатоспроможним.

У Нацбанку заявляли, що Бахматюк винен державі майже 30 млрд гривень. Заборгованість бізнесмена забезпечена його особистими поручительствами про їхнє погашення на загальну суму 8,6 млрд гривень і майновими поручительствами його компаній.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Генпрокуратурабанкисудуголовное делоГПУБахматюк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі