RU
 

На Буковині чиновники лісгоспу організували розкрадання деревини

Корреспондент.net,  24 червня 2020, 10:27
0
290
На Буковині чиновники лісгоспу організували розкрадання деревини
Фото: chrn.gp.gov.ua

На державному лісовому господарстві вирубують здорові дерева, фальсифікуючи документи підприємства.

Правоохоронці викрили механізм розкрадання державних лісів у Чернівецькій області. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури в середу, 24 червня.

До махінацій були причетні посадові особи одного з державних лісогосподарських підприємств. Вони шляхом службового підроблення із заниженням як обсягу, так і сортності лісодеревини організували незаконну вирубку цілком здорових дерев. До протиправної діяльності зловмисники залучили фахівців підприємства лісозахисту, спільно з якими фальсифікували документи лісовпорядкування.

Під час обшуків у службових приміщеннях держлісництва, а також за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили речі і документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Тепер проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за статтями про привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, зловживання владою або службовим становищем, а також про службову підробку.

Крім того, проводяться невідкладні слідчі дії щодо встановлення всіх причетних до протиправних оборудок.

 

Нагадаємо, що в Україні проведуть інвентаризацію лісів. Відповідний закон підписав Зеленський. Процедуру інвентаризації повинен затвердити Кабмін, гроші на її проведення повинні бути виділені з бюджету.

Раніше в Держлісагентстві заявили, що незаконні вирубки зменшилися на третину. Інформація про збільшення браконьєрських рубок заснована на зарубіжних даних за 2018 рік, стверджує глава відомства.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: коррупциялесаБуковиналеспрокуратураборьба с коррупциейвырубка леса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі