RU
 

Зеленський вніс законопроект про судову реформу

Корреспондент.net,  22 червня 2020, 13:50
0
474
Зеленський вніс законопроект про судову реформу
Фото: Пресс-служба президента Украины
Володимир Зеленський хоче провести судову реформу

Законопроект №3711 переданий на розгляд керівництву Ради. При цьому текст подання і супровідні документи поки що не опубліковані.

 
Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про судоустрій і статус суддів. Про це повідомляється на сайті парламенту в понеділок, 22 червня.
 
Законопроект №3711 був зареєстрований у Раді сьогодні. Документ отриманий і переданий на розгляд керівництву. При цьому текст подання і супровідні документи поки що не опубліковані.
 
Президентський законопроект передбачає внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів щодо діяльності Верховного Суду і органів суддівського управління.
 
Глава держави визначив цей законопроект як невідкладний.
 
Нагадаємо, в березні Конституційний суд України (КСУ) опублікував рішення щодо судової реформи Зеленського. Суд визнав незаконними відразу кілька її положень, які скорочували склад Верховного Суду і створювали комісію з етики для суддівського самоврядування.
 
 
Раніше в лютому КСУ визнав незаконною ліквідацію Верховного Суду України у 2016 році і новий конкурс. КСУ дійшов висновку, що між юридичним статусом судді Верховного Суду України і судді Верховного Суду не було відмінностей.
 
Як відомо, 15 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому президентський законопроект, який передбачає значне скорочення кількості суддів Верховного Суду і їхній оклад. На початку листопада Зеленський підписав його.
 
Тоді у Верховному Суді заявили, що оскаржать судову реформу Зеленського в Конституційному суді.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 
ТЕГИ: законыРадазаконзаконопроектпарламентсудебная реформасудебная системаВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі