RU
 

Держстат пояснив відсутність даних про смертність навесні

Корреспондент.net,  11 червня 2020, 20:01
0
347
Держстат пояснив відсутність даних про смертність навесні
Відділи Мін'юсту тимчасово припинили надавати інформацію

Через карантин відділи державної реєстрації актів цивільного стану міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції тимчасово припинили надавати інформацію.

 
Державна служба статистики перестала отримувати інформацію про смертність населення від територіальних служб через введений карантин. Про це повідомили в прес-службі органу.
 
 
"11 березня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №211, що вводить карантин. Під час дії карантину відділи державної реєстрації актів цивільного стану міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції тимчасово припинили надавати територіальним органам Держкомстату (ТОГ) документи, що засвідчують випадки смерті і містять інформацію про причини смерті українців", - йдеться в повідомленні.
 
Ці документи відділи реєстрації передають органам статистики в паперовому вигляді раз на місяць (саме такий спосіб передачі даних передбачений законодавством). На підставі цих документів формується щомісячна статистична інформація про кількість померлих з розподілом за причинами смерті.
 
"Отже, фактично з початку березня Державна служба статистики не має інформації про причини смертей українців", - наголошується в прес-службі.
 
Також Міністерство юстиції доручило підлеглим територіальним органам забезпечити подання звіту про державну реєстрацію народжень, смертей, шлюбів, розірваних шлюбів в електронному форматі. Однак цей звіт не містить інформації з документів, що засвідчують випадки смерті (з причин).
 
"Тому до кінця карантину щомісячна статистична інформація про кількість померлих по Україні та по регіонах буде формуватися і публікуватися без розподілу померлих за причинами смерті", - йдеться в повідомленні.
 
Крім того, після закінчення карантину тимчасові обмежувальні норми припинять свою дію, відділи реєстрації нададуть необхідні документи ТОГ.
 
На підставі цих даних Держстат сформує і оприлюднить на сайті інформацію про кількість померлих з розподілом за причинами смерті.
 
У той же час повідомлялося, що в першому кварталі 2020 року смертність в Україні виявилася нижчою, ніж роком раніше.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: КоронавірусКарантин у Києві та Україні
ТЕГИ: статистикапандемиясмертность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі