RU
 

Денісова звинуватила омбудсмена Кулебу в дискримінації ЛГБТ

Корреспондент.net,  29 травня 2020, 18:59
0
299
Денісова звинуватила омбудсмена Кулебу в дискримінації ЛГБТ
Фото: Администрация президента
Кулебу звинуватили у ворожості до представників ЛГБТ

Кулеба в Facebook фактично порівняв ЛГБТ-сім'ї з насильниками, а також назвав їх однією із загроз сурогатного материнства.

 
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звинуватила уповноваженого з прав дитини Миколу Кулебу у ворожості до ЛГБТ-спільноти. Про це Денісова написала в Facebook у п'ятницю, 29 травня.
 
Денісова має на увазі публікацію про сурогатне материнство, в якій Кулеба прирівняв гомосексуальних людей до насильників.
 
"28.05.2020 р. Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою на особистій сторінці в соціальній мережі Facebook оприлюднено повідомлення, в якому він фактично порівнює ЛГБТ-сім'ї з насильниками і називає їх однією із загроз сурогатного материнства. На думку Уповноваженого, вказане висловлювання відносно представників ЛГБТ-спільноти є проявом мови ворожнечі, адже сприяє посиленню упередженого ставлення до зазначеної категорії громадян і порушує їх право на повагу честі і гідності", - сказано в статті.
 
Денісова підкреслила, що 68 стаття Конституції і ряд міжнародних договорів забороняють дискримінацію та посягання на честь і гідність людей. Тепер від Кулеби очікують вибачень.
 
Нагадаємо, що раніше в Харкові троє чоловіків побили трансгендерну жінку. Невідомі підійшли до дівчини, коли вона поверталася додому з роботи. Спочатку ображали її словесно, а потім ударили в обличчя. Поліція на сайті називає постраждалу "чоловіком".
 
Також повідомлялося, що в Житомирі 19-річного хлопця згвалтувала і побила група підлітків. Потерпілий познайомився з хлопцем у додатку для знайомств і домовився про зустріч, але все закінчилося насильством.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Права человекаЛГБТЛГБТ-сообществоомбудсмендискриминация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі