RU
 

Кабмін на місяць продовжив заборону на експорт засобів захисту

Корреспондент.net,  27 травня 2020, 13:55
0
67
Кабмін на місяць продовжив заборону на експорт засобів захисту
Фото: Новая таможня / Facebook
Кабмін продовжив заборону на експорт протиепідемічних товарів

Попередня постанова забороняла експорт до 1 червня, тепер же заборону продовжили до 1 липня. Підприємці висловили невдоволення рішенням уряду.

 
Заборону на експорт товарів протиепідемічного призначення продовжили до 1 липня 2020 року. Рішення ухвалив Кабмін на засіданні уряду в середу, 27 травня.
 
Глава Мінекономрозвитку Ігор Петрашко сказав, що заборона на експорт таких товарів продовжується на місяць.
 
"Доповнити норми, які дозволять здійснювати експорт водонепроникних лабораторних костюмів і халатів ізоляційних медичних одноразових в разі, якщо відносяться до 1 і 5 типу захисту одягу від інфекційних агентів, що підтверджується маркуванням", - сказав міністр.
 
При цьому представники федерації роботодавців і виробників засобів з протидії COVID-19 висловили невдоволення. Вони закликали або дозволити експорт товарів, або закуповувати товари вітчизняного виробника, щоб вони не накопичувалися на складах підприємств.
 
"Легка українська промисловість проінвестувала у виробництво масок і костюмів значні кошти. Щодня ми можемо виробляти 400 тисяч халатів ізоляційних, костюмів біологічного захисту - 240 тисяч і масок медичних - 20 мільйонів. На складах знаходиться масок медичних 40 мільйонів, до 6 тисяч халатів. Прохання таке: в доопрацюванні врахувати, що українська промисловість готова забезпечити захист від COVID-19, в разі замовлення МОЗ, тому врахувати ті позиції, які мають запас міцності, і відкласти прийняття рішення урядом щодо них як мінімум на два тижні. Якщо МОЗ, як замовник, вирішить, що не вистачає, тоді продовжуйте експорт, а зараз ми не можемо. Ми виробили, поставили на склади - і не можемо експортувати. Це нонсенс", - заявили підприємці.
 
Нагадаємо, що раніше в МОЗ назвали умови відновлення авіаперельотів. Авіасполучення планують запустити з 15 червня, але особи, які прибуватимуть в Україну, повинні будуть самоізолюватися на два тижні.
 
Також повідомлялося, що Кабмін підготував чотири етапи стимулювання економіки. Уряд через два з половиною місяці карантину представить програму порятунку економіки.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: КоронавірусКарантин у Києві та Україні
ТЕГИ: бизнесКабинет МинистровпредпринимателизапретКабмин Украиныкарантинмаски
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі