RU
 

У МЗС Грузії розповіли, від чого залежить повернення посла в Україну

Корреспондент.net,  25 травня 2020, 15:55
0
253
У МЗС Грузії розповіли, від чого залежить повернення посла в Україну
Фото: МИД Грузии
У МЗС Грузії пройшли консультації з послом Теймуразом Шарашенідзе

У Тбілісі стежитимуть за тим, які кроки зробить українське керівництво для нормалізації відносин.

 
У Міністерстві закордонних справ Грузії завершили консультації з грузинським послом в Україні Теймуразом Шарашенідзе, відкликаним в Тбілісі через призначення колишнього грузинського президента Михайла Саакашвілі на посаду глави виконавчого комітету Національної ради реформ при президенті України. Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на МЗС Грузії у понеділок, 25 травня.
 
 
 
Відзначається, що на зустрічі з послом обговорювалися питання, що стосуються грузинсько-українських двосторонніх відносин і перспектив їхнього розвитку з урахуванням існуючих реалій.
 
"Ще раз роз'яснимо, що відкликання посла для консультацій є прийнятим у дипломатичній практиці кроком. Грузинська сторона прийняла вказане рішення через призначення керівництвом України засудженої в Грузії особи на публічну посаду, що, за оцінкою грузинської сторони, не відповідає духу співпраці між двома країнами", - йдеться в повідомленні МЗС.
 
При цьому зазначено, що відкликання посла для консультацій в Тбілісі не має на увазі розрив дипломатичних відносин. Також не планується перегляд стратегічного партнерства між двома країнами.
 
"Безумовно, ми будемо спостерігати за розвитком подій в Україні та за тим, які кроки зробить українське керівництво щодо нормалізації відносин, і саме після цього буде прийнято рішення про дату повернення посла в Україну", - заявили в грузинському зовнішньополітичному відомстві.
 
Нагадаємо, 8 травня Грузія відкликала свого посла в Україні через призначення Михайла Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ. Президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення грузинської влади - помилка.
 
У свою чергу прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія сказав, що посол відкликаний, щоб захистити відносини між країнами від авантюрних політиків.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: УкраинаКиевГрузияСаакашвилиТбилисипосольствоМИДпосол
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі