RU
 

Смертність від COVID в Україні вдвічі нижча, ніж у Британії

Корреспондент.net,  21 травня 2020, 13:34
0
117
Смертність від COVID в Україні вдвічі нижча, ніж у Британії
В Україні від коронавірусу вмирає менше 3% хворих

Від більш серйозних наслідків пандемії України врятували вчасно введені карантинні заходи, впевнений президент.

 
В Україні смертність від коронавірусу становить 2,7% - 2,9%, тоді як у Великобританії цей показник удвічі вищий - 5,7%. Про це, а також про виплати надбавок медикам, які борються з коронавірусом, йшлося на щоденній нараді в Офісі президента в четвер, 21 травня.
 
 
 
Зокрема, учасники засідання обговорили подальше дотримання правил безпеки в умовах переходу до адаптивного карантину.
 
"Карантин показав себе як найбільш дієвий спосіб боротьби з коронавірусом. На це вказує не лише статистика поширення вірусу в інших країнах, але і рівень смертності. Наприклад, у Швеції показник смертності 6,25%, у Великобританії - 5,7%, тоді як в Україні він коливається від 2,7% до 2,9%", - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
 
"Ці цифри зайвий раз доводять, що Україну врятували вчасно введені карантинні заходи і великий відсоток людей, які їх дотримувалися. Треба, щоб ці показники не справили оманливе враження, щоб люди не думали, що тепер до небезпеки коронавірусу можна ставитися недбало", - зазначив президент Володимир Зеленський.
 
Главі держави також повідомили, що до кінця тижня всі лікарні, які боролися з коронавірусом, укладуть угоди з Національною службою здоров'я по доплат лікарям за квітень. Зараз укладено майже 80% угод. Повністю уклали угоди працівники екстреної медичної допомоги.
 
"З квітневими надбавками не повинно бути такої затримки, як з березневими. Радий, що відсоток укладених угод серйозно виріс. Однак буду перевіряти постійно, поки надбавки не надійдуть всім лікарям. Сьогодні медики - це наші герої", - зазначив Зеленський.
 
Загальна кількість випадків зараження коронавірусом в Україні з початку пандемії досягла 19 706. При цьому 6 227 пацієнтів уже одужали (+272 за добу) і 579 померли (+15 за добу). За останню добу лабораторно підтверджено 476 випадків.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: медикисмертность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі