RU
 

Справа про держзраду: прокуратура Криму направила до суду акт щодо судді

Корреспондент.net,  20 травня 2020, 00:50
0
261
Справа про держзраду: прокуратура Криму направила до суду акт щодо судді
Фото: thekievtimes.ua
Екс-суддю Криму судитимуть за держзраду

У складі незаконно створеного "Господарського суду Республіки Крим" вона виносила "судові рішення" в господарських спорах за російським законодавством.

 

Прокуратура АРК направила до суду обвинувальний акт щодо колишньої судді Господарського суду Автономної Республіки Крим за ч. 1 ст. 111 КК України. Суддю звинувачують у державній зраді. Про це, у вівторок, 19 травня, повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.
 
За даними слідства, громадянка України, будучи суддею Господарського суду Автономної Республіки Крим, після окупації півострова в 2014 році зрадила присязі на вірність народу України і перейшла на службу в незаконно створені судові органи держави-окупанта де, зокрема, виносила "судові рішення" в господарських спорах за російськими законами.
 
"Суддя брала безпосередню участь у формуванні та роботі окупаційних судів, сприяючи окупації півострова, забезпечуючи становлення окупаційної адміністрації", - йдеться в повідомленні.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.
 
Нагадаємо, 24 січня 2019 року суд визнав Януковича винним у справі про держзраду і заочно засудив його до 13 років в'язниці.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Крымсудпрокуратура
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі