RU
 

Проти Разумкова і Гетманцева подали позови до суду

Корреспондент.net,  14 травня 2020, 15:02
0
469
Проти Разумкова і Гетманцева подали позови до суду
Позови спрямовані до Окружного суду Києва

Позивач наполягає на порушеннях положень Регламенту під час розгляду й прийняття "банківського закону".

 
Проти спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова і народного депутата Данила Гетманцева подані позови до Окружного адміністративного суду Києва, повідомили в прес-службі установи.
 
Позивачем виступає нардеп Антон Поляков, який просить визнати протиправними дії зазначених осіб під час розгляду і прийняття "банківського закону".
 
А саме Поляков просить суд визнати протиправними дії Разумкова і Гетманцева щодо неналежної організації проведення позачергового пленарного засідання парламенту і порушення положень Регламенту при розгляді й прийнятті в першому читанні і за основу проекту закону.
 
Позивач також просить визнати протиправними дії Данила Гетманцева щодо незабезпечення дотримання Регламенту ВР і закону Про комітети Верховної Ради України під час засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики 30 березня 2020 року в частині включення, розгляду і прийняття рішення щодо питання проектів згаданого закону, які були внесені народними депутатами Олександром Дубінським та Ігорем Палицею.
 
Суд зараз вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.
 
Нагадаємо, напередодні парламент прийняв закон про банки. Він остаточно забороняє повернення націоналізованих банків колишнім власникам, забороняє повернення на ринок збанкрутілих банків, власники яких через суди добилися відміни постанови НБУ про свою неплатоспроможність.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: законысудРада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі