RU
 

З'явився перелік товарів, що підлягають держрегулюванню

Корреспондент.net,  8 травня 2020, 18:55
0
675
З явився перелік товарів, що підлягають держрегулюванню
Держрегулювання буде діяти до завершення карантину

Список містить три категорії соціально значимих товарів: продовольство, ліки і захисні засоби.

 
Кабінет міністрів опублікував перелік соціально значущих товарів, вартість яких буде регулюватися державою до кінця карантину. Відповідну постанову №341 розміщено на урядовому сайті.
 
 
 
В лікарську групу включені Paracetamol, Azithromycin, Amoxicillin and beta-lactamase inhibitor, Ampicillin, Amoxicillin, Ceftriaxone, Moxifloxacin.
 
У продуктову групу увійшли гречка, цукор-пісок, пшеничне борошно вищого ґатунку, макарони українського виробництва, а також вермішель з пшеничного борошна вищого ґатунку, пастеризоване молоко в плівці жирністю 2,5%, житньо-пшеничний хліб, курячі яйця категорії С1, курячі тушки, мінеральна негазована вода і вершкове масло жирністю 72,5%.
 
Окремо виділена група антисептиків і дезінфікуючих засобів: хлоргексидин, етанол, повідон йоду, засіб на спиртовій основі для протирання рук, які містять хлор та інші за способом дії препарати для дезінфекції поверхонь, матеріалів, обладнання, хлороксіленол.
 
Також в цій групі кишеньковий спиртомісткий антисептик для рук, дезінфікуючі засоби для обробки поверхонь, рук і шкіри, інструментів і обладнання, мийно-дезінфікуючий засіб для прання.
 
До групи засобів індивідуального захисту включені медичні одноразові шапочки, медичні маски і повнолицьові маски і напівмаски, ізоляційний медичний одноразовий халат, костюми та комбінезони біологічного захисту, водонепроникні лабораторні костюми, медичні, нітрилові, латексні і кевларові рукавички.
 
Також в цій групі захисні щитки, окуляри, респіратори FFP2 і FFP3, медичні фартухи, включаючи прогумовані водонепроникні, одноразові бахіли, гумові чоботи, медична марля, захисні напівмаски, фільтри для повнолицьових і напівмасок.
 
Постанова про державне цінове регулювання на зазначені товари вступить в силу 18 травня і буде діяти до кінця карантину.
 
Нагадаємо, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко раніше заявив, що уряд має намір повернутися до регулювання цін для 10 соціальних товарів.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: лекарствапродуктыценыКабмин Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі