RU
 

Скандальну закупівлю МОЗ перевірять Держаудит і Рахункова палата

Корреспондент.net,  7 травня 2020, 13:31
0
222
Скандальну закупівлю МОЗ перевірять Держаудит і Рахункова палата
Фото: poshtivka.org
Пояснення представників МОЗ не задовольнили депутатів

Антикорупційний комітет парламенту наразі готує відповідне звернення до контролюючих органів.

Державна аудиторська служба і Рахункова палата повинні перевірити закупівлю в Китаї захисних костюмів для українських лікарів, організовану Міністерством охорони здоров'я.

Відповідне звернення до Держаудиту і РП готує комітет Верховної Ради з антикорупційної політики, повідомила в четвер, 7 травня, прес-служба ВР.

Зазначається, що раніше в комітеті відбулися слухання, на яких заступник голови МОЗ Світлана Шаталова представила роз'яснення.

За її словами, 20 березня уряд виділив 3,5 млн гривень для міністерства на закупівлю засобів захисту в умовах пандемії коронавірусу.

МОЗ визначилося з необхідністю закупівлі комбінезонів з біологічним захистом. Після цього держпідприємство Медичні закупівлі України провело тендер без узгодження технічних умов закупівлі.

У результаті МОЗ самостійно закупило захисні костюми із залученням фахівців для узгодження технічних умов за стандартом 1426, пояснила Шаталова.

За її словами, МОЗ виявило, що в регіонах закуповувалися абсолютно непридатні костюми з марлі і бязі, які не відповідають захисним вимогам.

У свою чергу генеральний директор ДП Арсен Жумаділов зазначив, що підприємство діє на підставі доручень МОЗ та керуючись законодавством України.

За його словами, підприємство повністю виконало всі вимоги, які містилися в дорученні міністерства, а застосування стандарту є добровільним. Крім того, Міністерство охорони здоров'я не висувало додаткові вимоги за параметрами закупівлі.

Нагадаємо, навколо МОЗ спалахнув скандал через захисні костюми для медиків. Українського переможця тендера на пошиття костюмів біологічного захисту усунули, закупивши продукцію на 40% дорожче в Китаї.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: МинздравгосзакупкиРадапроверка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі