RU
 

Шахраї обікрали міжнародну компанію на $2,5 мільйона

Корреспондент.net,  23 квітня 2020, 17:15
0
302
Шахраї обікрали міжнародну компанію на $2,5 мільйона
Фото: mvs.gov.ua
Затриманим оголосили про підозру

Зловмисники взяли на реалізацію продукцію, а в якості застави надали неіснуючу нерухомість.

 
Правоохоронці викрили групу зловмисників, які шахрайським шляхом обікрали міжнародну компанію на більш ніж 2,5 мільйона доларів. Про це в четвер, 23 квітня, повідомляє прес-служба МВС.
 
Відзначається, що зловмисники протягом 2014-2016 років діяли за продуманою шахрайською схемою.
 
Зокрема, вони звернулися до міжнародної компанії і домовилися про отримання полімерної продукції під реалізацію, а як гарантію повернення коштів за проданий товар члени групи надали в заставу нерухоме майно.
 
"Як з'ясувалося згодом, заставного майна не існує, а зловмисники привласнили полімерну продукцію компанії на суму понад 2,5 мільйона доларів. Виплачувати борг або повертати товар фігуранти не збиралися, тому представники потерпілої сторони звернулися за допомогою до поліції", - йдеться в повідомленні.
 
Трьом членам організованої злочинної групи, серед яких двоє організаторів, слідчі Нацполіції вже повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею про шахрайство, скоєне в особливо великих розмірах організованою групою (ч.3 ст.28 і ч.4 ст.190) КК.
 
Підозрюваним загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Зараз тривають слідчі дії для встановлення інших учасників злочинної групи та притягнення їх до кримінальної відповідальності, уточнюється в повідомленні.
 
 
 

 

 
Раніше повідомлялося, що на ґрунті пандемії з'явився новий вид шахраїв. Аферисти дзвонять потенційній жертві і повідомляють, що її родич потрапив до лікарні з коронавірусом.
 
Ще недавно в Нацбанку українців попередили про телефонних шахраїв, які пропонують "державну допомогу" і розпитують про персональні дані.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: залогмошенничествоМВД Украиныподозреваемые
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі