RU
 

Кабмін встановив розмір допомоги на час карантину

Корреспондент.net,  22 квітня 2020, 15:10
0
1210
Кабмін встановив розмір допомоги на час карантину
Допомогу із безробіття на час карантину підвищили до 1000 гривень

Допомога із часткового безробіття на період карантину встановлена в розмірі двох третин окладу, але не більше від мінімальної зарплати.

Уряд на засіданні в середу, 22 квітня, встановив розмір допомоги із часткового безробіття на період карантину. Про це повідомив у Telegram-каналі нардеп Олексій Гончаренко.

"Уряд встановив допомогу із часткового безробіття на період карантину в розмірі двох третин окладу, але не більше від мінімальної зарплати", - написав він.

При цьому в разі вимушеного скорочення через карантин допомога надається територіальними органами Центру зайнятості, а в інших випадках роботодавцем (крім осіб, які працюють за сумісництвом).

"Сума надається на термін скорочення діяльності плюс 30 днів після завершення карантину; роботодавець може звернутися за отриманням коштів для виплат у разі сплати єдиного внеску протягом шести місяців, що передують даті скорочення діяльності; роботодавець не може розривати трудовий договір з працівником, з яким виплачувалася допомога протягом періоду, що дорівнює періоду виплати", - розповів Гончаренко.

Також Кабмін збільшив з двох до трьох місяців можливу заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг одержувачами пільг і субсидій.

Встановлено, зокрема, що житлова субсидія не призначатиметься, якщо підрозділами соціального захисту отримана інформація про наявність простроченої заборгованості більше трьох (раніше двох) місяців з оплати житлово-комунальних послуг.

Крім того, уряд підтримав проект постанови з питання соціальної підтримки сімей з дітьми.

Пропонується три програми підтримки:

1. Надавати фінансову допомогу на кожну дитину фізичним особам-підприємцям, які належать до 1 і 2 груп платників єдиного податку, які не використовують найману працю і є платниками ЄСВ. Пропонується на кожну дитину до досягнення нею 10-річного віку надавати допомогу в розмірі прожиткового мінімуму;

2. Для громадян, які втратили роботу або які не мають можливості працевлаштуватися під час карантину, спростити для них доступ і надати можливість отримати державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям, яка передбачає доплату на кожну дитину. Розмір такої допомоги може становити в середньому 3000 грн;

3. Посилити програму субсидій на оплату ЖКП в частині перепризначення субсидій. Пропонується збільшити з 2 до 3 місяців термін для можливого ​​прострочення оплати.

Отже, чиновники підтримали проект постанови з доопрацюванням у триденний термін.

Як повідомлялося, карантин в Україні продовжили до 11 травня.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Карантин у Києві та Україні
СюжетCOVID-19 в Україні: чи відкривати школи під час пандемії
СюжетМітинг антивакцинаторів у Києві: страх втратити роботу або стати роботами
СюжетЧи варто чекати на новий локдаун в Україні, та яким він буде
СюжетКоронавірус, локдаун та онлайн-навчання: якими є реалії української школи
Мер Тернополя заявив, що карантин у місті буде посилено
СПЕЦТЕМА: Карантин у Києві та Україні
ТЕГИ: безработицаКабмин Украиныправительствокарантинсоциальные выплатыбезработные
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі