RU
 

Аваков розповів Зеленському, звідки "надуло" смог над Києвом

Корреспондент.net,  17 квітня 2020, 17:22
0
659
Аваков розповів Зеленському, звідки  надуло  смог над Києвом
Фото: Пресс-служба президента Украины
Володимир Зеленський проводить нараду з членами Кабміну та главами силових відомств

Запах диму в Києві пов'язаний з пожежами в Житомирській області, а не займанням у Чорнобильській зоні.

 
Смог над Києвом не представляє хімічної та радіологічної загрози, а радіаційний фон у столиці і області в межах норми і не перевищує природних фонових значень. Про це доповіли під час селекторної наради президенту України Володимиру Зеленському глава МВС Арсен Аваков і голова ДСНС Микола Чечоткін, повідомляє Офіс президента в п'ятницю, 17 квітня.
 
 
"Все, що в Києві відбувається, - це не з Чорнобильської зони. Все, що нам принесло, на 90% це надуло з Житомирської області. Це все за рахунок вітрів, які йдуть в нашу сторону і накривають Київ. До того ж, вчора була буря навколо всього Києва", - сказав Аваков.
 
Чечоткін також підтвердив, що запах диму в Києві ніяк не пов'язаний з пожежами в Чорнобильській зоні.
 
За його словами, напередодні шквальний вітер у Житомирській області валив дерева і мережі електропередачі. Вранці 17 квітня в регіоні було зафіксовано три нових вогнища пожежі. До того ж, горять і торф'яні родовища, через що дим і запах горіння можуть зберігатися кілька днів.
 
"Жодне з цих вогнищ не несе загрози ні об'єкту Укриття, ні сховища радіаційних відходів. Ситуація там контролюється. Так, нам складно, але ми шукаємо рішення, щоб це зупинити", - зазначив Чечоткін.
 
Він вказав, що 16 квітня сили і засоби рятувальників були передислоковані з урахуванням нової оперативної обстановки.
 
Президент Зеленський, своєю чергою, наполіг на тому, щоб МОЗ якомога частіше давало рекомендації для тих, хто знаходиться в зоні, де поширюється дим.
 
Глава МОЗ Максим Степанов зазначив, що відомство постійно наголошує на необхідності уникати тривалих прогулянок, щільно закривати вікна та двері, включати системи кондиціонування та очищення повітря, пити кілька літрів води в день, часто робити вологе прибирання.
 
Нагадаємо, напередодні Київ накрила потужна пилова буря, а в повітрі з'явилися продукти горіння. Вранці в п'ятницю стало відомо, що в столиці України найбрудніше повітря в світі.
 
Ситуація покращилася в другій половині дня, коли повітря в Києві стало чистішим утричі.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: КиевпрезидентрадиацияогоньсмогАваковВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі