RU
 

У Рівному вилучили 600 кілограмів бурштину

Корреспондент.net,  8 квітня 2020, 22:41
0
477
У Рівному вилучили 600 кілограмів бурштину
Фото: СБУ
Співробітники СБУ зважують виявлений бурштин

Зловмисники готували вбивство на замовлення активіста, який виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів на Поліссі, стверджують в СБУ.

 
У Рівному співробітники СБУ вилучили понад 600 кілограмів бурштину в учасників організованої групи, причетної до підготовки вбивства на замовлення. Про це повідомляється на сайті спецслужби в середу, 8 квітня.
 
"Співробітники спецпідрозділу в результаті багатоетапної спецоперації встановили, що зловмисники готують замовне вбивство представника однієї із громадських організацій. Активіст публічно виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів у Рівненській і Житомирській областях", - йдеться в повідомленні.
 
У лютому нинішнього року СБУ задокументувала факти підготовки до вчинення злочину і затримала замовника вбивства.
 
У результаті подальших слідчо-оперативних заходів сьогодні оперативники виявили місце зберігання зловмисниками незаконно видобутого бурштину. Під час обшуків у приватному будинку одного з учасників групи правоохоронці вилучили понад 600 кг "сонячного каменю", підготовленого до продажу.
 
Тривають слідчі дії.
 
 
Раніше в Рівненській області правоохоронці під час обшуків вилучили понад 40 кг бурштину. Також було знайдено зброю, гроші і фінансові документи, що підтверджують операції зі скупки, обробки і реалізації у значних обсягах бурштину.
 
Також на Рівненщині поліція затримала учасників злочинного угруповання, яке раніше нападало на правоохоронців, коли ті намагалися перешкоджати незаконному видобутку бурштину.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СБУубийствафотоубийствоРовноактивистыРовенская областьдобыча
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі