RU
 

Зеленський підписав антикризовий закон

Корреспондент.net,  1 квітня 2020, 23:16
0
1186
Зеленський підписав антикризовий закон
Фото: Офис президента
Президент України Володимир Зеленський

Глава держави підписав закон про забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв'язку з пандемією коронавірусу.

 

Президент України Володимир Зеленський підписав документ, який передбачає додаткові економічні та соціальні гарантії для підтримки громадян і бізнесу в умовах протидії поширенню коронавірусної інфекції. Про це, в середу, 1 квітня, повідомляє Офіс президента.
 
Закон, зокрема, передбачає доплату в розмірі до 300% заробітної плати медикам та іншим працівникам, задіяним в лікуванні хворих COVID-19, а працівникам соціальної сфери, які надають послуги громадянам, що перебувають вдома, - до 100% заробітної плати.
 
Крім того, уряд отримує право на період карантину встановлювати граничні ціни на товари протиепідемічного призначення і соціально значущі товари.
 
Також відповідно до закону, операції з ввезення в Україну ліків, медичних виробів і обладнання для протидії COVID-19 звільняються від сплати ПДВ. На антисептики - встановлений нульовий акциз.
 
Документом передбачено і виплату допомоги з часткового безробіття працівникам малих і середніх підприємств, для яких будуть збережені робочі місця під час карантину. Крім того, спрощується оформлення дистанційної роботи.
 
"Працівники мають право розподіляти робочий час на свій розсуд, а виконання дистанційної роботи не призводить до будь-яких обмежень трудових прав або зменшення зарплати. Всі соціальні виплати на період карантину будуть продовжені автоматично - громадянам не потрібно піддавати себе небезпеці і з'являтися до відповідних установ", - йдеться в документі.
 
Також законом передбачено заборону підвищення процентних ставок за всіма кредитними договорами. А споживчі кредити, взяті до 2017 року, тимчасово звільняються від штрафів і пені.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
Карантин у Києві та Україні
СюжетCOVID-19 в Україні: чи відкривати школи під час пандемії
СюжетМітинг антивакцинаторів у Києві: страх втратити роботу або стати роботами
СюжетЧи варто чекати на новий локдаун в Україні, та яким він буде
СюжетКоронавірус, локдаун та онлайн-навчання: якими є реалії української школи
Мер Тернополя заявив, що карантин у місті буде посилено
СПЕЦТЕМА: Карантин у Києві та Україні
ТЕГИ: глобальный экономический кризисзаконгарантииВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі