RU
 

Кулеба провів переговори з главою МЗС Німеччини онлайн

Корреспондент.net,  24 березня 2020, 15:47
0
62
Кулеба провів переговори з главою МЗС Німеччини онлайн
Фото: facebook.com/dmytro.kuleba
Дмитро Кулеба провів переговори з Маасом

З німецьким політиком відбулася повноцінна розмова, під час якої обговорили всі питання двостороннього порядку денного.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів в онлайн-режимі переговори з німецьким колегою Хайко Маасом, з яким обговорив також питання протидії коронавірусу, пише у вівторок, 24 березня, УНН.

"Коронавірус закриває кордони, але не для дипломатії, особливо коли мова йде про друзів і партнерів, якими є Україна і Німеччина. Сьогодні я радий "здійснити" свій перший візит у статусі міністра закордонних справ у Німеччину і провести повноцінні переговори з моїм колегою Хайко Маасом", - сказав Кулеба.
 
Міністр стверджує, що у нього з німецьким колегою відбулася повноцінна розмова, під час якої обговорили всі питання двостороннього порядку денного.
 
Розмову з Маасом Кулеба почав з протидії коронавірусу і координації зусиль.
 
"Ми також торкнулися питання, яке зараз турбує дуже багато країн світу. Це медичне обладнання, маски, необхідні тести для протидії коронавірусу... Життя не зупиняється. Сьогодні ми обговорили життя після вірусу, яким чином будуть розвиватися відносини після того, як ситуація стабілізується", - розповів голова МЗС України.
 
Дипломат підкреслив, що налаштований разом з німецьким колегою працювати над розвитком торгівлі між Україною і Німеччиною, незважаючи на світову кризу. Зокрема, сьогодні були обговорені нові можливості торгівлі і бізнесу між країнами, особливу увагу приділили сфері енергетики.
 
"Іншою ключовою темою стала проблематика "нормандського формату", "мінського формату" і протидії російській агресії", - сказав Кулеба.
 
Він додав, що Україна цінує роль ФРН і продовжує взаємодію і консультації з німецькими партнерами.
 
"Ми проговорили порядок денного відносин України з ЄС, зокрема під час головування ФРН у Європейській раді, яка буде в другій половині року, а також взаємини України з Північноатлантичним альянсом", - підсумував міністр.
 
У той же час Маас подякував Україні за повернення додому громадян ФРН.
 
"Я хочу, користуючись нагодою, подякувати Україні - особливо за підтримку у вивезенні німецьких громадян з України. Українці допомогли нам, і я хочу від імені цих німецьких громадян подякувати. Мене попросили це зробити: я дякую, особливо всім тим в Україні, хто зробив це можливим, - і вам пане Дмитре (Кулеба. - ред.) за цей знак солідарності з людьми, які в такі важкі часи хотіли повернутися додому", - сказав Маас.
 
Нагадаємо, влада Німеччини погодилася надати допомогу Україні з евакуацією її громадян, які перебувають у віддалених куточках світу.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: МИД УкраиныГермания
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі