RU
 

В ОП оцінили витрати на боротьбу з COVID-19

Корреспондент.net,  23 березня 2020, 20:39
0
900
В ОП оцінили витрати на боротьбу з COVID-19
Фото: ukrinform.ua
Заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів

Держава готова взяти на себе частину витрат бізнесу на фонд зарплати. Зараз розробляється новий пакет законопроектів про підтримку бізнесу в цей період.

 
Боротьба з коронавірусом обійдеться Україні в $3,5-4 млрд. Про це повідомила заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів під час онлайн-дискусії, організованої Європейською бізнес асоціацією у понеділок, 23 березня, повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
Вона також зазначила, що у Зеленського розраховують збільшити фінансування від МВФ майже вдвічі.
 
"Тільки на боротьбу з коронавірусом ми вже чекаємо додаткову потребу в розмірі близько $3,5-4 млрд. Це ті розрахунки, які ми обговорюємо, у тому числі з МВФ. Йдеться і про закупівлю засобів захисту, про фінансування медицини, про додаткову оплату лікарям", - сказала Ковалів.
 
За її словами, на цей час влада розробляє новий пакет законопроектів про підтримку бізнесу в період боротьби з коронавірусом.
 
"Перш за все це буде стосуватися змін до Трудового кодексу і трудових відносин, щоб легалізувати і віддалене місце роботи, і індивідуальний графік роботи - усі ті питання, з якими до нас надходять онлайн-звернення від бізнесу", - пояснила Ковалів.
 
Розглядається також можливість часткової компенсації і більш гнучкого регулювання лікарняних і простоїв.
 
"Держава буде готовою взяти на себе частину цих витрат на фонд зарплати і розділити ці витрати", - сказала заступник голови Офісу президента.
 
Вона також зазначила, що прийнятий минулого тижня пакет законів про підтримку бізнесу обійдеться Держбюджету в 10 млрд грн.
 
За словами Ковалів, Міністерство фінансів розробляє зміни до Державного бюджету на 2020 рік, у якому повинно бути передбачено скорочення витрат на $1,7 млрд.
 
"З бюджету будуть дофінансовувати і фонд соцстраху (...), і фонд безробіття. Ми вже зараз плануємо збільшення фінансування цих фондів через збільшення дефіциту Держбюджету. Плюс ми збільшимо видаткову частину на близько $1,7 млрд, або десь на 51 млрд грн. Більшість статей Бюджету, починаючи від утримання чиновників, буде скорочено, багато програм будуть скорочені. Ми будемо максимально урізати Держбюджет за всіма видатками", - сказала вона.
 
Ковалів розповіла також про плани на період від трьох до шести місяців урізати зарплати окремих органів, які були ринковими і високими.
 
Нагадаємо, бізнес запропонував владі кроки для запобігання кризі. Вони містяться у зверненні низки бізнес-спільнот до влади.
 
Раніше повідомлялося, що COVID-19 завдав більшої шкоди, ніж криза 2008 року, хоча фахівці поки не беруться називати будь-які цифри.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: экономикабизнес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі