RU
 

В Україні десятки підозр на коронавірус

Корреспондент.net,  23 березня 2020, 19:27
0
1924
В Україні десятки підозр на коронавірус
Фото: пресс-служба Слуги народа
Медики перевіряють біоматеріал осіб з підозрою на коронавірус

З низки випадків уже є негативні результати тестів. Зокрема, у Житомирській області не підтвердилися п'ять підозр.

 
В Івано-Франківській, Сумській, Херсонській, Запорізькій і Житомирській областях проводять тести на коронавірус в осіб з підозрою на зараження. Також з'являються негативні результати тестів, повідомляє в понеділок, 23 березня, Укрінформ.
 
Так, з Івано-Франківської області на дослідження коронавірусної інфекції відправили 38 зразків біоматеріалу, з них у п'яти випадках підтвердився Covid-19, інші аналізи очікуються. Про це на брифінгу в Івано-Франківську розповів головний державний санітарний лікар в області Руслан Савчук.
 
У Сумській області у 10 осіб підозрюють коронавірусну інфекцію. Біоматеріали у них взяті, очікуються результати тестів. Про це під час брифінгу повідомив начальник Управління охорони здоров'я Сумської ОДА Дмитро Кравцов.
 
За його словами, зараз в області є 125 тест-систем для визначення коронавірусу.
 
"У нас є експрес-тести в районах області. У Шостці було придбано 50 експрес-тестів, у Кролевці - 25, у Конотопі - 10, в Охтирці - 25, у Львівській обласній інфекційній лікарні - 15 експрес-тестів. Сьогодні буде, я думаю, з міністерства якийсь перерозподіл, нам обіцяють тест-системи, які зможуть більш якісно поставити або спростувати діагноз "коронавірусна інфекція", - розповів Кравцов.
 
У Херсонській області підозру на коронавірус зареєстровано у 10 осіб. Результати аналізу за трьома з них мають надійти з Києва сьогодні.
 
Про це на брифінгу 23 березня заявив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.
 
У Запорізькій області під наглядом медиків з підозрою на коронавірус знаходяться 19 осіб. Про це повідомили в прес-службі Запорізької ОДА.
 
Відзначається, що 14 з них знаходяться в інфекційних стаціонарах, п'ятеро знаходяться в ізоляції вдома під наглядом медичних працівників первинної ланки.
 
Пізніше заступник начальника ГУ Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ Олександр Мащак заявив, що щодо двох з 19 підозрюваних на зараження коронавірусом уже є результати тестів - у них коронавірусу не виявили.
 
У п'яти пацієнтів із Житомирщини, яких госпіталізували з підозрою на коронавірус, Covid-19 не виявили. Про це повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр у Facebook.
 
"Повідомляємо, що, за результатами вірусологічних досліджень обласного лабораторного центру, методом ПЛР, підозра на Covid-19 у двох хворих з міста Житомир, двох хворих з Бердичівського району та одного з Коростенського району - не підтвердилася", - йдеться в повідомленні.
 
Вранці лабораторний центр інформував, що прийняв в роботу біологічний матеріал від чотирьох хворих з Бердичева, Коростеня і двох хворих із Житомира.
 
Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що в Івано-Франківську померла пенсіонерка з підозрою на COVID-19.
 
Також сьогодні стали відомі результати перевірки нардепів на COVID-19.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: тесты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі