RU
 

Громадянин Росії хотів влаштуватися на службу в Національну гвардію - СБУ

Корреспондент.net,  19 березня 2020, 19:30
0
1117
Громадянин Росії хотів влаштуватися на службу в Національну гвардію - СБУ
Фото: Пресс-центр СБУ
Росіянин намагався влаштуватися на службу в Національну гвардію

Уродженець Славутича здобув середню освіту в РФ і служив у російських Збройних силах, а також брав участь у бойових діях на Кавказі.

 
Росіянин намагався влаштуватися на військову службу в Національну гвардію України. Про це повідомляє прес-центр СБУ в четвер, 19 березня.
 
Уродженець Славутича після здобуття середньої освіти в Росії і проходження строкової військової служби в російських Збройних силах, у складі яких брав участь у бойових діях на Кавказі, повернувся в Україну і намагався влаштуватися в Національну гвардію.
 
"У січні 2020 року він звернувся в Національну гвардію з наміром укласти контракт про проходження військової служби в одному з її спецпідрозділів, який систематично виконує завдання в районі проведення операції Об'єднаних сил. При цьому під час подання документів в українську силову структуру чоловік свідомо не надав інформацію про наявність паспорта громадянина РФ", - сказано в повідомленні.
 
Правоохоронці також виявили особисті контакти "кандидата" на військову службу з представниками правоохоронних органів РФ, зокрема на тимчасово окупованій території.
 
"Зараз перевіряється інформація щодо причетності російського громадянина до мережі військової розвідки РФ", - інформують силовики.
 
Раніше СБУ викрила в Київській області колишнього сепаратиста так званої "ДНР". У 2014 році він три місяці служив у збройних формуваннях сепаратистів, а також брав участь у навчаннях під керівництвом військових з Росії.
 
Також повідомлялося, що в СБУ заявили про затримання агента спецслужб РФ під час спроби незаконного отримання секретної інформації у сфері кораблебудування.
 

 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СБУроссияне
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі