RU
 

Понад три тисячі українців доставлені автобусами з Польщі

Корреспондент.net,  17 березня 2020, 11:41
0
485
Понад три тисячі українців доставлені автобусами з Польщі
Фото: RAP
Українці повертаються додому з Польщі

Польські прикордонники пообіцяли лояльно поставитися до українців, термін візи яких закінчився недавно.

В Україну з Польщі без транспортних засобів повернулися майже 3,4 тис. наших громадян, повідомляє Державна прикордонна служба у вівторок, 17 березня.

"З 00:00 16 березня по 6:00 17 березня виділеними органами місцевої влади автобусами забезпечено доставку в Україну майже 3,4 тис. наших співвітчизників. Переміщення громадян здійснювалося через пункти пропуску: Ягодин-авто (з польської сторони - Дорохуськ) - 890 українців, Рава-Руська (Хребенне) - 1550 осіб, Краковець (Корчова) - 950 осіб", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу глава МЗС Дмитро Кулеба у Facebook додав, що вирішується питання виділення додаткових автобусів для пунктів пропуску на кордоні.

"Завдяки домовленостям наших прикордонників з польськими наші автобуси заїжджають до Польщі, збирають наших людей і перевозять їх на територію України. Консули допомагають, в окремих випадках працюють прямо на кордоні", - зазначив Кулеба.

Раніше повідомлялося, що близько двох тисяч українців в Польщі подали заявки на сайт посольства з проханням повернути їх додому.

Як відомо, тисячі українців хочуть повернутися з Польщі додому через коронавірус. Це створило на кордоні великі черги і скупчення людей.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: Польша
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі