RU
 

Зеленський пообіцяв завершити земельну реформу

Корреспондент.net,  10 березня 2020, 21:07
0
599
Зеленський пообіцяв завершити земельну реформу
Фото: Офис президента
Медична реформа також буде завершена, пообіцяв Зеленський

Реформу земель президент назвав найскладнішою, бо протягом майже 30 років ніхто не міг навіть почати обговорення законопроекту.

 
Президент України Володимир Зеленський відзначає, що земельна реформа і реформа системи охорони здоров'я будуть завершені, а уряд покращуватиме комунікацію з суспільством щодо чутливих питань цих реформ. Про це глава держави повідомив в інтерв'ю виданню Bloomberg.
 
"Земельна реформа - це реформа і президента, і уряду - ми всі несемо відповідальність. Найскладніша реформа, бо протягом майже 30 років ніхто не міг навіть почати обговорення законопроекту (про ринок земель сільськогосподарського призначення. - Ред.) у комітетах. Ми закінчимо цю реформу", - сказав він.
 
 
Зеленський зазначив, що голосування за законопроект про ринок землі в другому читанні - це лише перший етап земельної реформи. Надалі необхідно прийняти закон про референдум і впорядкувати земельні кадастри.
 
Також президент вважає за доцільне відновити Міністерство аграрної політики.
 
"Адже коли така складна річ, як земельна реформа, - потрібні окремі люди в Україні, окрема організація. Це має говорити і робити профільний міністр", - зазначив глава держави.
 
У той же час, президент переконаний, що, незважаючи на опір опозиції і блокування "спамом" поправок, закон про ринок земель сільськогосподарського призначення буде прийнятий Верховною Радою.
 
"Це дійсно складний законопроект. У нас там тисячі правок. Ми можемо тільки вимагати і працювати", - підкреслив Зеленський.
 
Що стосується медичної реформи, на думку глави держави, опір її реалізації пов'язаний з нерозумінням особливостей змін, які відбудуться. Так, президент висловив задоволення першим етапом медичної реформи, який дозволив підвищити заробітні плати сімейних лікарів, поліпшити матеріально-технічний стан медичних закладів і збільшити прозорість фінансування системи охорони здоров'я.
 
У той же час, глава держави акцентував увагу на необхідності поліпшення комунікації між урядом і суспільством, роз'яснення деталей земельної та медичної реформ.
 
Він зазначив, що для уряду є неприпустимим провалити комунікацію в той момент, коли в країні відбуваються докорінні зміни.
 
 
У Слузі народу прогнозують, що розгляд законопроекту займе близько трьох місяців.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentne
Референдум щодо ринку землі
СюжетЗемельна реформа: як діятиме тепер ринок землі в Україні
СПЕЦТЕМА: Референдум щодо ринку землі
ТЕГИ: ЗемляреформаРынок земельВладимир Зеленскиймедицинская реформа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі