RU
 

Стало відомо ім'я загиблого на Донбасі бійця

Корреспондент.net,  7 березня 2020, 14:37
0
757
Стало відомо ім я загиблого на Донбасі бійця
Фото: facebook.com/93OMBr
Лейтенант Дмитро Фірсов

Уродженець Донецька Дмитро Фірсов захищав рідні землі з початку бойових дій на Донбасі. Під час двох попередніх підривів на БМП йому вдавалося вижити.

 
Під час вчорашнього підриву БМП на Донбасі загинув командир взводу механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади Холодний Яр ЗСУ лейтенант Дмитро Фірсов. Про це повідомляє 93 ОМБр на своїй сторінці у Facebook.
 
"Під час виконання бойового завдання віддав своє життя командир взводу механізованого батальйону лейтенант Дмитро Борисович Фірсов із позивним "Фірс". Він загинув від мінно-вибухової травми, несумісної із життям. 5 січня йому виповнилося 40 років", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається також, що 93 бригада Холодний Яр вп'яте за цю ротацію втрачає бійця.
 
Побратими загиблого розповіли, що до війни "Фірс" разом із сім'єю жив у Донецьку. З початку окупації Донбасу взяв до рук зброю і пішов захищати рідну землю. Спочатку був добровольцем у батальйоні Донбас, а через кілька місяців перейшов у 93 бригаду.
 
"Вона стала для нього рідною домівкою у прямому і переносному сенсі. Адже у графі "домашня адреса" він зазначав номер нашої військової частини", - повідомили у бригаді.
 
Відзначається, що Фірсов у складі батальйону Донбас брав участь в евакуації українських військових з Іловайського котла.
 
Як розповідають у бригаді, під час боїв у Невельському на Донеччині влітку 2015 року Фірсов уже підривався в БМП на протитанковій міні. Але тоді був тільки контужений. Через деякий час, восени, на тому ж напрямку під час розвідувального виходу він знову підірвався - тоді отримав поранення ноги й ока.
 
"Фірс" брав участь у міжнародних навчаннях - ORBITAL і Combined Resolve.
 
У загиблого залишилася дружина Тамара і син Георгій.
 
Поховають Дмитра Фірсова в понеділок, 9 березня, у Вінниці, де зараз живе його сім'я. Церемонія прощання розпочнеться об 11:00 у Будинку офіцерів.
 
Напередодні повідомлялося, що підрив БМП стався поблизу населеного пункту Кримське. Постраждалі бійці отримали мінно-вибухові травми.
 
Нагадаємо, за добу 6 березня на Донбасі один військовий загинув, четверо отримали поранення.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Операція об'єднаних сил на Донбасі
СюжетКадрова політика Зеленського: кому президент доручає "нести мир на Донбас"?
Військовий прокурор застеріг від порушень закону в Золотому
СПЕЦТЕМА: Операція об'єднаних сил на Донбасі
ТЕГИ: смертьдонбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.