RU
 

Українцю в Рівному дали 12 років в'язниці за держзраду

Корреспондент.net,  6 березня 2020, 21:07
0
648
Українцю в Рівному дали 12 років в язниці за держзраду
Фото: Корреспондент.net
У Рівному українця засудили до 12 років ув'язнення за держзраду

Чоловік застрелив ветерана АТО у 2016 році, коли той відмовився співпрацювати із спецслужбами Росії.

 
Завербований ФСБ РФ українець отримав 12 років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді. Відповідний вирок ухвалив Рівненський міський суд у п'ятницю, 6 березня.
 
У 2016 році в Москві громадянин України Олег Смородінов був завербований співробітниками ФСБ. Вони поставили йому завдання за грошову винагороду завербувати низку українських військових з метою проведення підривної діяльності проти України, а в разі їхньої відмови - убити їх.
 
Один з фігурантів списку, ветеран АТО Іван Мамчур, відмовився від співпраці. У той же день, 16 вересня 2016 року, Смородінов застрелив військового в під'їзді його будинку. За злочин Смородінов отримав близько $ 5 тисяч і 300 тисяч рублів.
 
"Після відмови 16.09.2016 ОСОБИ_4 (Мамчура. - ред.) здійснювати протиправну діяльність проти України, при чіткому дотриманні інструкцій представників ФСБ РФ і з метою подальшого поширення через засоби масової інформації про його вбивство, ОСОБА_1 (Смородінов. - ред.) того ж дня за допомогою пістолета скоїла вісім пострілів патронами 9*18 мм у різні ділянки тіла ОСОБИ_4, що призвело до смерті останньої", - сказано у вироку.
 
Смородінов визнав свою провину в скоєнні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК) і був засуджений до 12 років позбавлення волі. Вирок ухвалено з можливістю бути оскарженим протягом 30 днів.

Раніше повідомлялося, що суддю Червоногвардійського районного суду АР Крим засудили до 12 років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді. Відповідне рішення прийняв Святошинський районний суд Києва.
 
Нагадаємо, що раніше ФСБ намагалася завербувати співробітника Укроборонпрому. Співробітники ФСБ застосовували до українця шантаж і погрози, обіцяли грошову винагороду, стверджують у СБУ.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: судтюрьмаубийствоприговорРовно
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі