RU
 

У справі Гандзюк провели 10 обшуків і оголосили нові підозри

Корреспондент.net,  27 лютого 2020, 12:16
0
125
У справі Гандзюк провели 10 обшуків і оголосили нові підозри
Фото: hromadske.ua
Ігор Павловський під час судового засідання

Суд дозволив перевести в установу попереднього ув'язнення в Києві окремих співучасників нападу на Катерину Гандзюк.

Правоохоронці провели 10 обшуків і оголосили нові підозри фігурантам справи про діяльність злочинної організації в Херсонській області, зокрема - колишньому помічнику нардепа попередніх скликань Ігорю Павловському. Зазначені слідчі і процесуальні дії відбулися за нововиявленими обставинами у провадженнях за фактом нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, повідомляє Офіс генпрокурора в четвер, 27 лютого.

Так, 26 лютого 2020 року було повідомлено про підозру чотирьом особам, в тому числі керівнику злочинної організації, яка здійснювала в Херсонській області насильницькі дії щодо громадян і підпали їхнього майна з метою залякування та припинення громадської діяльності.

"За версією слідства, зазначені особи підозрюються в незаконному заволодінні транспортними засобами на суму близько 5 млн грн, вчиненому організованою групою і зв'язаному з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого (ч.3 ст.289 КК України). Також проведено 10 обшуків у місцях проживання фігурантів та можливого зберігання речових доказів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, повідомлено про підозру керівнику злочинної організації - колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань, який зараз перебуває під вартою. Також повідомляється про підозру і обрано запобіжні заходи іншим співучасникам.

Крім того, 26 лютого суд дозволив перевести в установу попереднього ув'язнення в місті Києві окремих співучасників нападу на Катерину Гандзюк, які відбувають покарання згідно з вироком Покровського райсуду Дніпропетровської області від 6 червня 2019 року, для участі в слідчих і процесуальних діях.

Як повідомлялося, 20 січня силовики провели масові обшуки в Херсоні, в ході яких і був затриманий Ігор Павловський. Його підозрюють у створенні злочинної організації, яка залякувала депутатів і знищувала майно бізнесменів, а також організації нападу на Гандзюк.

Сам Павловський відкинув всі звинувачення в причетності до нападу на херсонську активістку.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ГенпрокуратураПавловскийХерсонобыск
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі